Ρέλβας και Μουκουντί σκόραραν με κεφαλιές από κόρνερ και η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του ΟΦΗ πριν «πετάξει» για Αγγλία ενόψει των δυο ματς με Σαχτάρ και Μάντσεστερ Σίτι. Με δέκα από το 66' λόγω αποβολής του Αϊτόρ οι Κρητικοί, βρήκε δίχτυα και ο Γκατσίνοβιτς από νέο κόρνερ.
Έκανε τη δουλειά κόντρα στον ΟΦΗ πριν τα δύο μεγάλα ματς στο Champions League η ΑΕΚ! Με τρία γκολ από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ, η Ένωση επικράτησε με 3-0 των Κρητικών στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 6η αγωνιστική της Super League, συνεχίζει με το απόλυτο σε όλες τις διοργανώσεις φέτος στην έδρα της και φεύγει για την Αγγλία με την ψυχολογία στα ύψη.
Πώς ξεκίνησαν
Με δύο εκπλήξεις παρατάχθηκε η ΑΕΚ που είχε για πρώτη φορά φέτος βασικό τον Κουτέσα και τον Κάιρινεν μετά από καιρό στο αρχικό σχήμα. Ο Μπρινιόλι ήταν και πάλι κάτω από τα δοκάρια για την Ένωση και τετράδα στην άμυνα ήταν οι Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας και Πήλιος. Στον άξονα βρισκόταν ο Κάιρινεν με τον Μαρίν, στα άκρα οι Μάγερ, Κουτέσα και ο Κοϊτά ξεκίνησε πίσω από τον Γιόβιτς.
Για τον ΟΦΗ ο Χριστογεώργος ήταν στο τέρμα και τριάδα στην άμυνα οι Κρίζμανιτς, Πούγγουρας και Κωστούλας. Στις δύο πλευρές ήταν οι Ντίκμαν, Αθανασίου, με τους Ανδρούτσο, Μπουχαλάκη στον άξονα και τριάδα στην επίθεση τους Αϊτόρ, Φούντα και Κόντρο.
Διαβάστε επίσης: Άρης – ΑΕΚ: Η χειρονομία του Σπανούλη στον Λαρεντζάκη να μη μιλάει (vid)
Ένα ακυρώθηκε, ένα μέτρησε
Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο όπου έψαχνε το γκολ μέσω της καλής κυκλοφορίας, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που είχε παθητικό ρόλο και προσπαθούσε να απειλήσει με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Κάπως έτσι ο Αϊτόρ πήγε να βγει σε θέση βολής στο 6’, αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και τον έκοψε ο Ρέλβας που αργότερα είχε ένα σωτήριο τάκλιν και στον Φούντα σε μία παρόμοια φάση.
Από το δεκάλεπτο και μετά η Ένωση έγινε πιεστική και στο 10’ έχασε καλή ευκαιρία με γυριστό του Γιόβιτς, ενώ στο 17’ και στο 18’ είχαν δύο καλές στιγμές οι Μουκουντί και Μαρίν, με τον Χριστογεώργο να κρατά το μηδέν. Ο Κοϊτά στο 26’ έκλεψε και σούταρε άστοχα ενώ με τη συμπλήρωση 30 λεπτών ο Κουτέσα σκόραρε σε τετ α τετ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Ελβετού στον Κωστούλα.
Ο Κοϊτά στο 37’ είχε πάλι κακό τελείωμα από καλή θέση και στο 41’ οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν τη λύση όταν ο Μάγερ (7η ασίστ) εκτέλεσε κόρνερ και ο Ρέλβας με κεφαλιά έκανε το 1-0. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία καλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ με τον Ντίκμαν και άλλη μία με τον Γιόβιτς για την ΑΕΚ.
Η αποβολή Αϊτόρ και τα κόρνερ της ΑΕΚ
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Κοϊτά να σπαταλά άλλη μία ευκαιρία για την Ένωση μετά από ωραία προσπάθεια του Κουτέσα και γύρισμα του Μάγερ ενώ στο 66′ ο Αϊτόρ είδε δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Κοϊτά που έβγαινε στην κόντρα. Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι για τον ΟΦΗ που στα τελευταία λεπτά δέχθηκε άλλα δύο γκολ από στημένες φάσεις.
Αφού ο Ζίνι έχασε μία καλή ευκαιρία στο 77′, ο Μουκουντί με κεφαλιά από κόρνερ του Μαρίν έκανε το 2-0 στο 83′. Στις καθυστερήσεις ήρθε και το… καρεσάκι όταν από κόρνερ του Μαρίν ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά και ο Γκατσίνοβιτς από κοντά έγραψε το τελικό 3-0 στο 90+3′.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:
Τι άλλο εκτός από τις στατικές φάσεις από τις οποίες προήλθαν και τα τρία γκολ της ΑΕΚ.
O MVP:
Δεν έβαλε γκολ (έβαλε, αλλά δεν μέτρησε), δεν έβγαλε ασίστ, αλλά ο Κουτέσα στην επανεμφάνισή του ήταν μακράν ο πιο ορεξάτος και δραστήριος παίκτης της ΑΕΚ. Μέχρι την στιγμή που αντικαταστάθηκε ήταν σχεδόν μέσα σε ό,τι καλό έκανε η Ένωση.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:
Στο 30′ ο Κόκκινος και το VAR ακούρωσαν το γκολ του Κουτέσα θεωρώντας πως υπήρχε φάουλ στον Κωστούλα ενώ στο 66′ αποβλήθηκε ο Αϊτόρ με δεύτερη κίτρινη για φάουλ σε αντεπίθεση. Στο 22′ υπήρξε και μία φάση που ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι σε διεκδίκηση με τον Πήλιο που πήρε φάουλ υπέρ του.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Μπρινιόλι, Πήλιος, Ρέλβας, Μουκουντί, Ρότα (87′ Γκεοργκίεφ), Μαρίν, Κάιρινεν (62′ Ζίνι), Κουτέσα (67′ Ζοάο Μάριο), Μάγερ (87′ Βιτάλις), Κοϊτά, Γιόβιτς (87′ Γκατσίνοβιτς)
ΟΦΗ (Χρήστος Κόντης): Χριστογεώργος, Κρίζμανιτς, Πούγγουρας, Κωστούλας (78′ Μπόρχα Γκονθάλεθ), Αθανασίου, Ντίκμαν, Ανδρούτσος (90+1′ Καραχάλιος), Μπουχαλάκης (71′ Αποστολάκης), Αϊτόρ, Φούντας (71′ Νους), Κόντρο (78′ Χατζηγιοβάνης)
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:
24/10, 20:00 ΑΕΚ – Παναιτωλικός
18/10, 16:00 Καλαμάτα – ΟΦΗ