Παναθηναϊκός: Επιθετικά για να επιβάλει τον ρυθμό του

Οι σκέψεις του Γιώργου Δώνη εν όψει της ΑΕΚ, η φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει και στους παίκτες και το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας ανεξαρτήτως σχήματος.

Ο Γιώργος Δώνης δεν πρόκειται να αλλάξει τη φιλοσοφία με την οποία πορεύεται, όχι μόνο στον φετινό Παναθηναϊκό, αλλά σε κάθε ομάδα που έχει δουλέψει. Ο 49χρονος προπονητής ήθελε πάντα από τις ομάδες στις οποίες βρισκόταν να παίζουν με επιθετικό στυλ. Να επιβάλουν τον ρυθμό τους μέσα στο γήπεδο. Να παίζουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Να έχουν εκείνοι περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους.

Για όσους θυμούνται τον Δώνη πριν φύγει για το εξωτερικό, οι ομάδες του πάντα αυτό το στυλ παιχνιδιού είχαν. Ακόμα και στον Ατρόμητο και στη Λάρισα, ο πρώτος στόχος του Δώνη ήταν η ομάδα του να έχει εκείνη την μπάλα, να επιχειρεί να την ανακτήσει γρήγορα όταν την έχανε, να παίζει επιθετικά, να λειτουργεί πολύ από τα άκρα. Με αυτό τον τρόπο πέτυχε όσα πέτυχε στην καριέρα του. Και δεν είναι λίγα αυτά που έχει πετύχει. Το αντίθετο.

Στο ποδόσφαιρο, φυσικά, δεν σου βγαίνουν πάντα όλα όσα θέλεις να κάνεις. Στην Τούμπα, για παράδειγμα, το στυλ παιχνιδιού του Παναθηναϊκού δεν του βγήκε. Διότι οι μεσοεπιθετικοί βρέθηκαν σε κακή βραδιά (ή τους έκανε ο ΠΑΟΚ και η δική του συμπεριφορά να μην φανούν), τα άκρα και κυρίως ο Μπουζούκης όταν έπαιξε στα δεξιά δεν λειτούργησαν όπως ήθελε ο Δώνης, ιδιαίτερα στο ανασταλτικό κομμάτι, αφού ο νεαρός αδυνατούσε να ακολουθήσει τα τρεξίματα και τα ανεβάσματα του Βιεϊρίνια. Και η εσωτερική αλλαγή στο δεύτερο μέρος, με τη μετάθεση του Καμπετσή στο αριστερό άκρο και τον Μπουζούκη σε θέση «10» επίσης δεν βγήκε.

Ο Δώνης δεν θα αλλάξει τη φιλοσοφία του. Με επιθετικό στυλ και με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας θα εμφανιστεί και το Σάββατο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και την επόμενη Κυριακή στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν πρόκειται, δηλαδή, να δούμε τον Παναθηναϊκό σε κανένα παιχνίδι του να παίζει… ταμπουρωμένος. Ούτε η φιλοσοφία του Δώνη είναι τέτοια, ούτε η φιλοσοφία του συλλόγου. Και οι δύο φιλοσοφίες ταιριάζουν απόλυτα.

Ανεξάρτητα απ’ το αν θα επιμείνει στο 4-4-2 ή θα παίξει με άλλο σχήμα (είναι πιθανό να δούμε το 4-2-3-1 ή το 4-3-3), η φιλοσοφία του Δώνη θα είναι ίδια. Και αυτό περνάει και στους παίκτες του με τις ομιλίες του αυτές τις μέρες στο Κορωπί. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει ένα ντέρμπι μπροστά σε περισσότερους από 30-35 χιλιάδες οπαδούς του και δεν του «πάει» να παίξει αμυντικά. Θα βγει στο γήπεδο για να επιβάλει τον δικό του ρυθμό, να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο κατοχής και πρωτοβουλίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από