Οι 9 παίκτες στο τελευταίο 20λεπτο και η ατυχία του Δώνη

Ανάλυση: Πως οι αναγκαστικές αλλαγές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ντέρμπι. Οι τραυματίες Μακέντα και Μουνιέ, η σκέψη για Καμπετσή που έμεινε στο... χαρτί και η ατυχία του Παναθηναϊκού στο τελευταίο ημίωρο.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να φαίνεται ως ο… τυχερός της χθεσινής βραδιάς, λόγω της πίεσης που δέχτηκε – κυρίως στο τελευταίο ημίωρο – από τον Ολυμπιακό, αλλά υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Αυτή που λέει πως οι «πράσινοι» μέχρι το 95′ κρατούσαν με κόπο και ιδρώτα αυτό το 0-1 από το υπέροχο γκολ του Κάτσε. Και αγκάλιαζαν την πρώτη τους νίκη σε ντέρμπι.

Όπως υπάρχει, φυσικά και το τακτικό κομμάτι του αγώνα. Και ίσως, αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω των τραυματισμών του Διούδη και του Μαυρομμάτη, να έφευγε νικητής από το Φάληρο και να μην παρουσίαζε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα αυτή την πτώση, που ήρθε κυρίως λόγω της κούρασης.

Ο Γιώργος Δώνης δεν είχε την πολυτέλεια, από το 73′ κι έπειτα να κάνει άλλη αλλαγή. Η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή λόγω του τραυματισμού του Μαυρομμάτη έφερε στο γήπεδο τον Πούγγουρα και ο Έλληνας τεχνικός δεν «ολοκλήρωσε» τις σκέψεις που είχε για το ματς, από τη στιγμή που η ομάδα του προηγήθηκε.

Ο Δώνης, μετά την είσοδο του Μουνιέ στο 70′, με τον οποίο ήθελε να δώσει ταχύτητα και φρεσκάδα, αλλάζοντας τον κουρασμένο Μπουζούκη, είχε σκοπό να ρίξει στο ματς είτε τον Καμπετσή, αντί του Μακέντα, είτε τον Χατζηθεοδωρίδη, πάλι αντί του Ιταλού, βάζοντας τον Μουνιέ στην κορυφή. Αλλά δεν πρόλαβε. Και όχι μόνο δεν πρόλαβε, αλλά η ομάδα του από το 80′ μέχρι το… 100′ που έληξε το ματς, έπαιζε ουσιαστικά με 9 παίκτες!

Ο λόγος ήταν ότι Μακέντα και Μουνιέ αγωνίζονταν επί της ουσίας τραυματίες. Του Μουνιέ του γύρισε ο αστράγαλος σε μια προσπάθειά του, ενώ ο Μακέντα υπέστη τράβηγμα που δεν του επέτρεπε να τρέξει, να μπει στις μονομαχίες, να κρατήσει μπάλα. Είναι χαρακτηριστική μια φάση προς το τέλος του ματς, που Μακέντα και Μουνιέ είναι μόνοι τους στο κέντρο με όλο το γήπεδο ανοιχτό μπροστά τους, αλλά αδυνατούν και οι δύο να σπριντάρουν ώστε να βρεθούν απέναντι στον Σα και να τελειώσουν το παιχνίδι.

Με τον Ολυμπιακό να έχει ανεβάσει την άμυνά του στο κέντρο του γηπέδου, η είσοδος είτε του Καμπετσή, είτε του Χατζηθεοδωρίδη, θα πρόσφερε στον Παναθηναϊκό και καθαρό μυαλό και ταχύτητα στην κόντρα επίθεση και καλύτερο κράτημα μπάλας, που το χρειαζόταν όσο τίποτα. Ωστόσο, ο Δώνης δεν μπορούσε να κάνει αλλαγή, οι παίκτες ολοένα και οπισθοχωρούσαν, αφού ουσιαστικά ήταν… εννιά οι «ετοιμοπόλεμοι» και ο Παναθηναϊκός λύγισε στο 95′ με το γκολ του Σισέ, χάνοντας για τέσσερα λεπτά μια μεγάλη νίκη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από