Κατασκοπεία Ολυμπιακού στο Μποαβίστα – Πόρτο

Άνθρωπος της ομάδας του λιμανιού ήταν στις εξέδρες του Estadio do Bessa και είδε τον αγώνα των δύο ομάδων, όπως μάλιστα επισημαίνει και η πορτογαλική εφημερίδα Α Bola. To10.gr σας παρουσιάζει το «τσεκάρισμα» των σκάουτερ του Ολυμπιακού στην πατρίδα του Πέδρο Μαρτίνς.

 

Ο Ολυμπιακός δίνει μεγάλη βαρύτητα στο σκάουτινγκ καθ΄όλη την διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο όταν πλησιάζει μεταγραφική περίοδος. Οι ερυθρόλευκοι φροντίζουν να παρακολουθούν από κοντά παίκτες που τους ενδιαφέρουν κι έχουν την προοπτική να φορέσουν τα ερυθρόλευκα και σ’ αυτό το πλάνο εντάσσεται και η τελευταία αποστολή των πειραιωτών, με ταξίδι στην Πορτογαλία.

Πιο συγκεκριμένα άνθρωπος του Ολυμπιακού παρακολούθησε την αναμέτρηση Μποαβίστα – Πόρτο (0-1 με γκολ του Ερνάνι στο 90’) και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η πορτογαλική εφημερίδα Α Bola γράφει σήμερα για την παρουσία σκάουτερ του Ολυμπιακού, όπως και άλλων ευρωπαϊκών συλλόγων, στις εξέδρες του γηπέδου.

Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται πως «Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστειλαν ανθρώπους τους και είδαν τον αγώνα της Μποαβίστα με την Πόρτο, στο Estadio do Bessa. Είχαν όλοι τους το βλέμμα στραμμένο στον νεαρό κεντρικό αμυντικό της Πόρτο, Έντερ Μιλιτάο ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις εξέδρες του γηπέδου ήταν και σκάουτερ του Ολυμπιακού, της Ρεν, της Βασιλείας, του Αμβούργου, της Εϊμπάρ και της Μπιλμπάο», αναφέρει το ρεπορτάζ της πορτογαλικής εφημερίδας.

Ροτσίνια, Σπαράνια και το σούπερ ταλέντο, Καρντόσο

Στο μεγάλο λιμάνι έχουν συγκεντρώσει καλές πληροφορίες για τρεις παίκτες της Μποαβίστα και ήθελαν να τσεκάρουν από κοντά τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή εικόνα. Γι’ αυτό τον λόγο έγινε το ταξίδι στην Πορτογαλία και ο σκάουτερ των πειραιωτών επέστρεψε στην χώρα μας, έχοντας «κρατήσει» πολλές σημειώσεις για να ενημερωθούν οι αρμόδιοι του συλλόγου.

Πάμε όμως να δούμε κάποιες περιπτώσεις παικτών που έχουν στα υπόψιν τους οι ερυθρόλευκοι από την Πορτογαλία.

Ροτσίνια

Ο 23χρονος μέσος έχει την «κοψιά» του Ποντένσε σε ότι αφορά την σωματοδομή, αλλά παίζει περισσότερο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Όχι ότι δεν μπορεί να παίξει στα πλάγια, αλλά η φυσικά του θέση είναι στον άξονα, σαν οκτάρι. Ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Πόρτο, πέρασε από την δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα και φέτος είναι βασικός στην Μποαβίστα. Έχει παίξει σε δέκα παιχνίδια του πρωταθλήματος έχοντας ένα γκολ και δύο ασίστ και το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι. Είναι στην Μποαβίστα από το 2017.

Σπαράνια

Ο κεντρικός αμυντικός της Μποαβίστα, Στεφάν Σπαράνια είναι μια από τις περιπτώσεις που κοιτάζουν οι ερυθρόλευκοι αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο νεαρός Γάλλος στόπερ δεν αγωνίστηκε στο ματς απέναντι στην Πόρτο. Ωστόσο οι πειραιώτες παρακολουθούν τον 23χρονο Γάλλο, καθώς πρόκειται για παίκτη που ήταν στην Μαρσέιγ πριν πάρει μεταγραφή για την Μποαβίστα. Την φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε τρία ματς του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Καρντόσο

Η πιο δύσκολη περίπτωση πάντως είναι σίγουρα ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός της Μποαβίστα, Γκονζάλο Καρντόσο, ο οποίος θεωρείται πολύ μεγάλο ταλέντο. Όλοι μάλιστα στην Πορτογαλία μιλούν για παίκτη που μπορεί ν’ αφήσει εποχή και ήδη το όνομα του ακούγεται για μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ο νεαρός στόπερ έχει αγωνιστεί σε τέσσερα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος και δείχνει ότι έχει τις δυνατότητες να κάνει σπουδαία καριέρα.

Ερνάνι και Αντριάν Λόπες

Όπως προαναφέραμε, η Πόρτο πήρε τη νίκη στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μποαβίστα χάρη σε γκολ του Ερνάνι στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Ένας παίκτης τον οποίο ξέρουν καλά οι ερυθρόλευκοι από το πέρασμα του στην ομάδα του λιμανιού επί Μάρκο Σίλβα στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Ο Ερνάνι πάντως είχε ακουστεί και πρόσφατα για τους ερυθρόλευκους και πρέπει να σημειωθεί πως το συμβόλαιο του Πορτογάλου εξτρέμ με την Πόρτο λήγει το καλοκαίρι.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι ερυθρόλευκοι είναι σε αναζήτηση επιθετικού και ο σκάουτερ των πειραιωτών είχε την δυνατότητα να δει από κοντά και τον στράικερ της Πόρτο, Αντριάν Λόπες ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την πορτογαλική ομάδα.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά τις περιπτώσεις παικτών που προαναφέραμε και ο 48χρονος τεχνικός των πειραιωτών συζητά με τους ιθύνοντες του συλλόγου για τις κινήσεις του τμήματος σκάουτινγκ.

Οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις αποστολές στο εξωτερικό για να παρακολουθήσουν από κοντά παίκτες που τους ενδιαφέρουν και είναι πολύ σημαντικό ότι η ομάδα του λιμανιού έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις, μετά από εισηγήσεις του τμήματος σκάουτινγκ του συλλόγου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από