Βουνό για ΠΑΟΚ… ο Φακούντο, πιο εφικτός ο Αραούχο  

Ο Αργεντινός στράικερ της Μπενφίκα είναι στη λίστα του ΠΑΟΚ, αλλά βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο Γαλατά, Μπεσίκτας, Νις και Φορτούνα Ντίσελντορφ. Όλα αυτά ενώ στη Λισαβόνα περιμένουν νέο προπονητή!

Ψηλά έχει βάλει τον πήχη ο ΠΑΟΚ αναζητώντας τον αντικαταστάτη του Πρίγιοβιτς. Και αυτό από μόνο του δημιουργεί μια σειρά από «δυσκολίες». Και για τον Μάρκους Μπεργκ που αμείβεται με 3,5 εκατ ευρώ ετησίως σε ένα ποσό απαγορευτικό για τα ελληνικά δεδομένα και για τον Φακούντο Φερέιρα της Μπενφίκα που αυτή τη στιγμή τον διεκδικεί η μισή Ευρώπη.

Έχει προταθεί στον Δικέφαλο του Βορρά και ο Λουτσέσκου φυσικά και είναι θετικός για τον 27άχρονο Αργεντινο στράικερ που ο πατέρας του Μιρσέα τον επέλεξε την περίοδο 2013-14 για λογαριασμό της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Καταπληκτικός φορ αδιαμφισβήτητα. Έλα όμως που την ίδια ακριβώς άποψη έχει και η Γαλατασαράι και η Μπεσίκτας και η Νις και η Φορτούνα του Ντίσελντορφ. Η τιμή του Αργεντινού με βάση τη Μπενφίκα; Δανεισμός 500.000 ευρώ ως τη λήξη της σεζόν και πληρωμή του «μισού» συμβολαίου του (1,25 εκατ ευρώ). Δηλαδή για τέσσερις μήνες ο Φακούντο στοιχίζει 1,75 εκατ ευρώ δίχως να υπολογίζει κανείς την εφορία που ανεβάζει συνολικά το deal πάνω από τα 3 εκατ ευρώ!

Τα χρήματα τα δίνει η Γαλατά όπως λένε οι Τούρκοι. Για εκείνους όμως το επιπλέον πρόβλημα εστιάζεται αλλού. Στο γεγονός ότι η Μπενφίκα μόλις απέλυσε τον προπονητή της, Ρουί Βιτόριο. Ο συγκεκριμένος δεν χρησιμοποιούσε πολύ τον Φακούντο (7 συμ). Κανείς δεν ξέρει όμως την άποψη του επόμενου. Μπορεί δηλαδή ο νέος προπονητής να θέλει να τον κρατήσει τον Φακούντο, οπότε να μην υπάρχει καν διαθέσιμος στην αγορά ο Αργεντινός.

Με αυτά και με αυτά, και ξέροντας ότι στη λίστα του Δικεφάλου είναι και ο Σέρχιο Αραούχο; O Τσίνο μοιάζει να είναι πιο εφικτός στόχος. Και από τον Φακούντο και από τον Μπέργκ. Διότι μπορεί η Λας Πάλμας να αξιώνει ένα σοβαρό ποσό για την πώληση του (5-6 εκατ ευρώ), αλλά το συμβόλαιο του παίκτη δεν θα ξεπεράσει ετησίως το 1 εκατ ευρώ. Στην πραγματικότητα η αγορά του Αραούχο είναι πιο φτηνή από τον δανεισμό του Φακούντο. Η δε αγορά του Μπεργκ; Όχι μόνο ξοδεύει όλα τα χρήματα της πώλησης Πρίγιοβιτς αλλά… βάζει τον ΠΑΟΚ να πληρώνει και από την τσέπη του για ένα τέτοιο deal.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από