«Γεμίζει» η επίθεση, προβληματισμός για την άμυνα

Ο Δώνης μπορεί να βλέπει τη μεσοαμυντική του γραμμή να… υποφέρει από τραυματισμούς και ιώσεις, αλλά επιθετικά έχει πλέον περισσότερες λύσεις στα χέρια του.

Τον… γκαντέμη που έκανε ποδαρικό στο Κορωπί θα πρέπει να ψάξουν να βρουν στον Παναθηναϊκό, αφού από τη στιγμή που μπήκε το 2019 τα προβλήματα είναι καθημερινό φαινόμενο για τον Γιώργο Δώνη και τους ποδοσφαιριστές του.

Αρχικά ήταν η ίωση, που… ξάπλωσε οχτώ παίκτες και τον Δώνη, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάει στο ματς Κυπέλλου με τη Λαμία έχοντας κάνει άκρως «προβληματική» προετοιμασία και με πολλές και σημαντικές απουσίες. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε εκεί, ήρθε ισόπαλος τρεις μέρες αργότερα με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που επίσης η… γκαντεμιά (μαζί με αφέλεια και απερισκεψία) έφερε την ισοπαλία και πλέον έχουν μπροστά τους δύο ματς σε διάστημα τεσσάρων ημερών (Δευτέρα για πρωτάθλημα, Πέμπτη για Κύπελλο) και πάλι με τη Λαμία, που είναι και τα δύο πολύ σημαντικά.

Το μεν πρωτάθλημα γιατί ο Παναθηναϊκός σε ενδεχόμενο «γκέλα» ίσως βρεθεί εκτός πεντάδας, κάτι που θα του προσδώσει έξτρα πίεση, το δε Κύπελλο για λόγους ευνόητους: είναι ένας στόχος που ο Παναθηναϊκός και πρέπει και μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους. Και το εις βάρος του 1-0 από το πρώτο ματς με τη Λαμία μετατρέπει τον επαναληπτικό στο ΟΑΚΑ σε έναν (δύσκολο) «τελικό».

Ωστόσο τα προβλήματα για τον Δώνη δε λένε να τελειώσουν. Κουρμπέλης, Ινσούα, Κουλιμπαλί και Πούγγουρας δεν θα παίξουν τη Δευτέρα στη Λαμία, ο Κάτσε είναι εξαιρετικά αμφίβολος, ο Κολοβέτσιος έχει εξουθενωθεί από την ίωση και όπως γίνεται αντιληπτό, η μεσοαμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού χτυπάει… κόκκινο εν όψει Λαμίας. Ένα έτσι κι αλλιώς δύσκολο παιχνίδι, όπως φάνηκε και από το πρόσφατο για το Κύπελλο και από το ματς την εικόνα της Λαμίας στο «Βικελίδης», γίνεται ακόμα δυσκολότερο για τους «πράσινους» των πολλών προβλημάτων.

Το θετικό για τον Δώνη είναι πως τουλάχιστον μεσοεπιθετικά οι λύσεις είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Ο Μακέντα ήταν εμφανώς ανέτοιμος με την Ξάνθη και μάλιστα έχασε ένα γκολ απ’ αυτά που δε συνηθίζει να χάνει, αλλά μέρα με τη μέρα βρίσκει όλο και περισσότερο τον ρυθμό του, ο Μουνιέ ανεβάζει στροφές και σε κάθε παιχνίδι θα είναι διαθέσιμος για περισσότερο χρόνο, ο Βέργος έδειξε απέναντι στην Ξάνθη να προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο στα «θέλω» του Δώνη και να κερδίζει την εμπιστοσύνη του και μαζί και τις ευκαιρίες, ενώ στην αποστολή αναμένεται να επιστρέψει και ο Καμπετσής, που απουσίασε από το ματς με την Ξάνθη στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Επιλογές που αν μη τι άλλο… λύνουν τα χέρια του Γιώργου Δώνη στο επιθετικό τρίτο της ομάδας, με τον Έλληνα τεχνικό πάντως να προβληματίζεται έντονα για την αμυντική γραμμή και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από