Ενδεκαδάτος ο Κρίστισιτς, σκέφτεται και τετράδα στην άμυνα λόγω… rotation ο Ουζουνίδης

Οι σκέψεις του τεχνικού της ΑΕΚ για το σχήμα που θα παρατάξει απέναντι στον Λεβαδειακό

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δείχνει… μακρινό για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους παίκτες του, αφού αυτό που προέχει είναι η νίκη απόψε επί του Λεβαδειακού. Η ομάδα της Βοιωτίας θα έρθει στο ΟΑΚΑ για να βάλει δύσκολα στους Κιτρινόμαυρους, επιχειρώντας να κόψει τη… φόρα που έχουν πάρει μέσα στο 2019 και το σερί νικών που «τρέχουν» τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στην αποψινή αναμέτρηση είναι πολλοί και ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει φροντίσει όλες τις προηγούμενες μέρες να κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους στο σημερινό ματς του Σταδίου. Ένα ματς που εφόσον η ΑΕΚ πετύχει τον στόχο της και το κερδίσει, είναι ικανό να εκτοξεύσει την ψυχολογία της για το μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Εκεί όπου οι Κιτρινόμαυροι θα πάνε με άλλον «αέρα», προκειμένου να κατακτήσουν την πρώτη τους φετινή νίκη σε ντέρμπι.

Στο αγωνιστικό σκέλος φαίνεται πως ο Ουζουνίδης δεν έχει καταλήξει ακόμα ούτε στα πρόσωπα, αλλά ούτε και στον σχηματισμό που θα παρατάξει κόντρα στον Λεβαδειακό. Οι Μάνταλος, Οικονόμου είναι τιμωρημένοι, ενώ εκτός παραμένει και ο τραυματίας Γαλανόπουλος. Η λογική λέει πως ο Εβρίτης τεχνικός θα επιμείνει στο απόλυτα πετυχημένο 3-5-2 που εφαρμόζει τελευταία, με τον Τσόσιτς να μπαίνει στην ενδεκάδα αντί του Οικονόμου και τον Κρστίτσιτς να καλύπτει το κενό του αρχηγού. Με τους υπόλοιπους να είναι εκτός απροόπτου οι ίδιοι που είδαμε και στη Νέα Σμύρνη.

Ωστόσο, αυτό το τελευταίο στοιχείο είναι που έχει βάλει στο μυαλό του Ουζουνίδη και δεύτερες σκέψεις αναφορικά με την διάταξη του σημερινού αγώνα. Το γεγονός δηλαδή πως στο 3-5-2 δεν υπάρχουν οι επιλογές για να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, που προέρχονται από συνεχόμενα 90λεπτα. Όπως για παράδειγμα ο Γκάλο. Που σε ένα σχήμα με τετράδα στην άμυνα, θα μπορούσε να μείνει στον πάγκο, με τον Μπακάκη να επιστρέφει στο δεξί άκρο.

Αν η παραπάνω σκέψη γίνει πράξη από τον Ουζουνίδη, οι Άλεφ, Κρστίτσιτς θα βρεθούν στον άξονα, οι Μπακασέτας, Μπογέ στα άκρα και στην επίθεση πιθανότατα οι Κλωναρίδης, Πόνσε. Μιας και ο Λιβάγια που επέστρεψε στη διάθεση του Ουζουνίδη και είναι στην αποστολή για το παιχνίδι με τους Βοιωτούς, το πιθανότερο είναι να πάρει χρόνο συμμετοχής, αγωνιζόμενος ως αλλαγή. Έτσι ώστε να ανεβάσει σταδιακά στροφές, με στόχο να είναι απόλυτα έτοιμος για το ντέρμπι που ακολουθεί

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από