Ο ΠΑΟΚ θέλει να ξορκίσει και την «καταραμένη» Ριζούπολη

Ο Δικέφαλος μετράει μόλις 8 νίκες σε 39 επισκέψεις στο πρωτάθλημα στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης!!!

Η Ριζούπολη είναι μια από τις πιο… «καταραμένες» αντίπαλες έδρες για τον ΠΑΟΚ! Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς, ότι ο Δικέφαλος μετράει στην ιστορία της Α’ Εθνικής μόλις 8 νίκες σε 39 επισκέψεις στο πρωτάθλημα στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης;

Το σημερινό (18/2) θα είναι το 80ο παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ και Απόλλωνα Σμύρνης στην ιστορία τους στην Α’ Εθνική. Η Ριζούπολη ήταν παραδοσιακά δύσκολη έδρα για τον Δικέφαλο, ειδικά την δεκαετία ‘85-’95, στην οποία σε εννέα επισκέψεις του γνώρισε ισάριθμες ήττες!

Από τότε όμως ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει σε επτά επισκέψεις, κάνοντας τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Ανεξάρτητα έδρας ο Δικέφαλος είναι αήττητος από τον Απόλλωνα για 15 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Η τελευταία νίκη του Απόλλωνα ήταν στις 10 Μαΐου 1995, σε εκείνο το εκπληκτικό φινάλε εξόδου στην Ευρώπη. Είχε επικρατήσει με 2-1 (36’ κεφαλιά Ιωάννου, 60’ πέναλτι Μπάρνιακ – 32’ κεφαλιά Αλεξίου).

Στα χρόνια της Super League Σουρωτή πάντως και τα δύο παιχνίδια στην Ριζούπολη ήταν ισόπαλα για τον ΠΑΟΚ: 3-3 τον Μάρτιο του 2014 και 0-0 τον Σεπτέμβριο του 2017.

Κοινώς ο Δικέφαλος καλείται να ξορκίσει σήμερα (18/2) την «κατάρα» της Ριζούπολης

 Η συνολική ιστορία

Νίκες Απόλλωνα: 22

Ισοπαλίες: 19

Νίκες ΠΑΟΚ: 38

Με γηπεδούχο τον Απόλλωνα

Νίκες Απόλλωνα: 20

Ισοπαλίες: 11

Νίκες ΠΑΟΚ: 8

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από