Κατέρρευσε ο μύθος: Τα τρομερά… μωρά ήταν του Μαρτίνς!

Τα παιδιά του Γιώργου Δώνη μεγάλωσαν. Η 11άδα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ είχε μικρότερο ηλικιακό μέσο όρο από αυτήν του Παναθηναϊκού. Στα 25.2 έτη ο μ.ο ηλικίας των αρχικών επιλογών του Πέδρο Μαρτίνς, στα 26.1 έτη η βασική ενδεκάδα του Ελληνα τεχνικού.

Το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό σημαδεύτηκε από το ντου των χουλιγκάνων, οι οποίοι τα έκαναν μπάχαλο και ανάγκασαν τον Γερμανό διαιτητή να διακόψει το ματς. Ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε άδοξα στο 70’ και ενώ το σκορ ήταν στο 1-0 υπέρ των Πειραιωτών.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν απόλυτα στο ΟΑΚΑ και αν ήταν λίγο πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να είχαν πετύχει πολλά περισσότερα γκολ. Οι Πειραιώτες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο Κώστας Φορτούνης , ήταν καλύτεροι από τους Πράσινους και απέδειξαν την ανωτερότητά τους.

Στο παιχνίδι που έγινε στο ΟΑΚΑ κατέρρευσε επίσης ο «μύθος» για τα «μωρά» του Γιώργου Δώνη, καθώς η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ελληνας τεχνικός είχε μεγαλύτερο μέσο όρο από την αντίστοιχη του Ολυμπιακού! Συγκεκριμένα, ο ηλικιακός μέσος όρος της αρχικής 11άδας του Παναθηναϊκού ήταν 26,1 έτη, ενώ της αντίστοιχης των Πειραιωτών 25.2!

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τρεις παίκτες 23 ετών: τους Σισέ, Ποντένσε και Κούτρη, ενώ ο μικρότερος παίκτης του Τριφυλλιού ήταν ο 20χρονος Γιάννης Μπουζούκης. Αντίστοιχα, ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που ξεκίνησε στην αρχική 11άδα του Ολυμπιακού ήταν ο Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο (28) και του Παναθηναϊκού ο Βαγγέλης Οικονόμου (31).

Τα τρομερά μωρά του Δώνη έδωσαν τη… θέση τους στα τρομερά μωρά του Μαρτίνς, που κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και αν δεν είχε διακοπή το παιχνίδι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει μια ευρεία νίκη.

Αναλυτικά η 11άδα του Ολυμπιακού:

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΟΥΤΡΗΣ  23
ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΟΝΤΕΝΣΕ      23
ΠΑΠΕ ΑΜΠΟΥ ΣΙΣΕ          23
ΓΙΑΣΙΝ ΜΕΡΙΑ    25
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ       25
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ           25
ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ     26
ΖΟΣΕ ΣΑ               26
ΤΟΡΕΣ ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ            27
ΟΜΑΡ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ             27
ΜΙΓΚΕΛ ΑΝΧΕΛ ΓΚΕΡΕΡΟ  28

Μέσος όρος: 25.2

Η 11άδα του Παναθηναϊκού:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ  20
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΩΝΗΣ  24
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ  25
ΕΡΓΚΟΥΣ ΚΑΤΣΕ  25
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΙΟΥΔΗΣ  26
ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΑΚΕΝΤΑ  27
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ  27
ΜΑΤΙΑΣ ΕΡΙΚ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ  27
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΙΝΣΟΥΑ 27
ΟΥΣΜΑΝ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ  29
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ  31

Μέσος όρος: 26.1

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από