Χολσχάουζερ: Ο ελεύθερος χαφ, μπήκε ξανά στη λίστα του Χιμένεθ

Eναν χρόνο μετά, ο παίκτης που απασχόλησε για μήνες την ΑΕΚ και τον Χιμένεθ, βρίσκεται ξανά στην μεταγραφική λίστα της Ενωσης.

Πέρσι τέτοια εποχή. Στις πρώτες συζητήσεις «σχεδιασμού» για την επόμενη σεζόν. Πάνω στην τούρλα μιας ιστορικής σεζόν, που έφερνε την ΑΕΚ ξανά στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ένιωθε πως δεν θα πάει πουθενά, και ήδη σχημάτιζε τη λίστα με τις ανάγκες της Ένωσης. Λίστα στην οποία υπήρχε και το όνομα ενός Αυστριακού. Του Ράφαελ Χολσχάουζερ. Ένας πανύψηλος (193 cm) αριστεροπόδαρος χαφ, που θα μπορούσε εύκολα να καλύψει το «κενό» που θα άφηνε σύντομα, ο Ματίας Γιόχανσον.

Τον είχε ξεχωρίσει ο Χιμένεθ τον διεθνή Αυστριακό, που έμενε ελεύθερος από την Αούστρια. Η ΑΕΚ όμως καθυστέρησε χαρακτηριστικά να εμπλακεί στα μεταγραφικά (προφανώς διότι είχε αποφασίσει την αλλαγή προπονητή) και ο Χολσχάουζερ βρέθηκε τέλη Μάη να υπογράφει στην Ελβετία, για λογαριασμό της Γκρασχόπερς.

Έναν χρόνο μετά; Ο 26χρονος κεντρικός χαφ είναι ξανά στην αγορά. Η Ελβετική ομάδα πέρασε φέτος μια οδυνηρή εμπειρία φτάνοντας στα όρια της διάλυσης. Εγκαταλείπουν το καράβι λοιπόν οι περισσότεροι. Ανάμεσα τους και ο Αυστριακός, που ήδη προτάθηκε εκ νέου στον Μανόλο Χιμένεθ. Για την ΑΕΚ 2019-20. Αν θα είναι εδώ ο Ισπανός και τότε; Ο ίδιος λέει πως πρόκειται για μια υπόθεση στην οποία αποφασίζει εκείνος και κανείς άλλος. Θεωρεί δηλαδή ότι αν το θελήσει θα μείνει. Άρα είναι απολύτως λογικό να κάνει τα… κουμάντα του για τον σχεδιασμό.

Η ΑΕΚ αποκλείεται να αγοράσει τον Άλεφ από την Μπράγκα (σ.σ. σίγουρα όχι με 1,8 εκατ. ευρώ) και είναι βέβαιο ότι έχει ανάγκη από έναν κεντρικό χαφ που να μπορεί να αγωνιστεί και στο «6» και στο «8» και (υπό προϋποθέσει) στο «10». Πολλώ δε μάλλον αριστεροπόδαρο. Από το περιβάλλον του Χιμένεθ το ενδιαφέρον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Το θέμα όμως είναι αν η Ένωση έχει σκοπό να δείξει αντανακλαστικά. Και να μην αφήσει και πάλι την υπόθεση αυτή για… αργότερα –αν υποθέσουμε πως όντως την ενδιαφέρει σοβαρά.

https://twitter.com/1886_gc_zuerich/status/1113034112963657733

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από