Με τους κορυφαίους στον κόσμο ο Ολυμπιακός!

Το αξιοσημείωτο επίτευγμα του Ολυμπιακού, που πολύ λίγες ομάδες παγκοσμίως έχουν καταφέρει στα εγχώρια πρωταθλήματα τους.

Η ιστοσελίδα του εξωτερικού «prensafutbol.cl» έφτιαξε ένα θέμα με τις ομάδες σε όλο τον κόσμο που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα διαδοχικά πρωταθλήματα και ανάμεσα τους βρίσκεται ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν 7 διαδοχικούς τίτλους και μάλιστα 2 φορές (1997-2003, 2011-2017) την τελευταία 25ετία, επίδοση που τους κατατάσσει στην 4η θέση παγκοσμίως!

Στην 1η θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 11 διαδοχικά πρωταθλήματα Κροατίας, ενώ την ακολουθεί η σκωτσέζικη Ρέιτζερς με 9 σερί τίτλους. Στην 3η θέση συναντάμε την Γιουβέντους με 8 συνεχόμενα πρωταθλήματα Ιταλίας (συνυπολογίζοντας αυτό που κατέκτησε φέτος).

Την 4η θέση μαζί με τον Ολυμπιακό μοιράζονται οι Σέλτικ με 7 διαδοχικούς τίτλους (φέτος πάει για τον 8ο), η γαλλική Λυών και η Αλ Αχλί, η οποία επίσης έχει φτάσει σε αυτόν τον αριθμό συνεχών κατακτήσεων 2 φορές στην Ιστορία της, στο πρωτάθλημα της Αιγύπτου.

Η Μπάγερν Μονάχου μετράει 6 σερί κατακτήσεις στην Γερμανία και φέτος πάει για το 7/7, η Πενιαρόλ 5 διαδοχικά τρόπαια στην Ουρουγουάη, ενώ την δεκάδα συμπληρώνει η Μπαρτσελόνα με 3 συνεχόμενες κατακτήσεις.

Αναλυτικά οι ομάδες με τα περισσότερα διαδοχικά πρωταθλήματα παγκοσμίως

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) – 11

Ρέιντζερς (Σκωτία) – 9

Γιουβέντους (Ιταλία) – 8

Ολυμπιακός (Ελλάδα) – 7

Σέλτικ (Σκωτία) – 7

Λυών (Γαλλία) – 7

Αλ Αχλί (Αίγυπτος) – 7

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – 6

Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) – 5

Μπαρτσελόνα (Ισπανία) – 3

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από