Ολυμπιακός: Allez les bleus

Από τον Ματιέ και τον Βαλμπουενά έως τα νέα «λαβράκια» του Μοντεστό ο Ολυμπιακός κινείται σε… γαλλικούς ρυθμούς για την ενίσχυσή του.

Το πλάνο για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και καιρό. Δεν περίμεναν το φινάλε των αγωνιστικών υποχρεώσεων στην πλατεία Αλεξάνδρας για να δουν την επόμενη μέρα.

Μαρτίνς και διοίκηση «τρέχουν» ήδη τις εξελίξεις με στόχο να γίνουν γρήγορες, σωστές και ουσιαστικές κινήσεις για την ενίσχυση του Ολυμπιακού.

Η σεζόν άλλωστε ξεκινάει νωρίς-νωρίς για τους Πειραιώτες που έχουν μπροστά τους μεγάλες προκλήσεις για τη νέα χρονιά. Με πρώτη την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσα από την εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια των τριών προκριματικών γύρων.

Εδώ και αρκετό καιρό έχετε μάθει μέσα από to10.gr ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι που εξετάζει ο Ολυμπιακός. Με άρωμα γαλλικό, καθώς ψηλά στην σχετική λίστα βρίσκονται δύο έμπειροι Γάλλοι, ο Ματιέ για το κέντρο της άμυνας και ο Βαλμπουενά για την ενίσχυση μεσοεπιθετικά.

Ο Ολυμπιακός επιμένει Γαλλικά άλλωστε εδώ και αρκετά χρόνια, εξ ου και οι περιπτώσεις Σισέ και Καμαρά που αποδείχθηκαν λίρα εκατό! Με τον Μοντεστό να κάνει πολύ καλά την δουλειά του και να ετοιμάζει τον επόμενο. Όχι τον Μπα που έτσι και αλλιώς θα είναι το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό αλλά τα νέα «λαβράκια» που έχει στα κιτάπια του…

Ο Ολυμπιακός κινείται μεθοδικά για να κλείσει σωστά τα περισσότερα μεταγραφικά «μέτωπα» έχοντας οριοθετήσει τους στόχους του. Ξέροντας που χρειάζεται να κάνει ακόμη υπομονή, που μπορεί πιέζοντας τις καταστάσεις να έχει αποτέλεσμα.

Η υπόθεση του Ματιέ είναι μια από αυτές που μπορούν να «τρέξουν» γρήγορα. Ο έμπειρος στόπερ έχει όλο το «πακέτο» για να πάρει τη νευραλγική θέση στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού.
Ο Βαλμπουενά από την άλλη αποτελεί μια πιο δύσκολη αποστολή. Που ο Ολυμπιακός όμως παρακολουθεί και δεν έχει αφήσει.

Για την επίθεση είναι αλήθεια πως «τρέχουν» δύο-τρεις περιπτώσεις μαζί. Ο Σλιμανί που είναι ψηλά στην λίστα με τον Ολυμπιακό να έχει βέβαια δυνατούς ανταγωνιστές, οι διαπραγματεύσεις του Χασάν με την Μπράγκα και ο… κρυφός στόχος που δουλεύεται εδώ και καιρό.

Πότε μπορεί να έχουμε τελικές εξελίξεις; Τα πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη τελειώνουν τις επόμενες μέρες, η αγορά θα αρχίσει να κινείται μέσα στον Μάιο, η προετοιμασία του Ολυμπιακού ξεκινά στις 10 Ιουνίου.

Ο Μαρτίνς θα έχει δεδομένα κάποια νέα πρόσωπα τότε μαζί του, σίγουρα περισσότερα όταν ταξιδέψει στην Πολωνία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από