Οι τέσσερις επαφές που «σφράγισαν» την επιστροφή του Βράνιες

Πως φτάσαμε στην ανατροπή της υπόθεσης του Βόσνιου στόπερ, που «έψησε» ΑΕΚ και Καρντόσο να του δώσουν την ευκαιρία που ζητούσε για να φορέσει ξανά τα κιτρινόμαυρα.

O βασικός λόγος που ο Ογκνιέν Βράνιες είναι ένα βήμα από την επιστροφή του στην ΑΕΚ, είναι η στάση που έδειξε ο ίδιος ως προς αυτό το ενδεχόμενο, εδώ και μήνες. Ο Βράνιες κράτησε σταθερή επαφή με πρόσωπα που έχουν ρόλο-«κλειδί» στην ομάδα, αλλά και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, όλο αυτό το διάστημα της παρουσίας του στην Άντερλεχτ.

Με τον «τίγρη» μάλιστα υπήρξε και απευθείας επαφή πριν από περίπου ένα μήνα. Ίσως και από κοντά, στο ολιγοήμερο ταξίδι του Βράνιες στην Αθήνα. Νωρίτερα πάντως, ο Βράνιες είχε επικοινωνία με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Σε αυτή τη συζήτηση μπήκε και το θέμα της επιστροφής του σε ουσιαστική βάση, αφού εξαφανίστηκαν οι όποιες σκιές υπήρχαν στη στάση των δύο. Το θέμα Βράνιες πάγωσε προσωρινά όταν ο Ισπανός τεχνικός απομακρύνθηκε και στη θέση του ήρθε ο Μιγκέλ Καρντόσο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν αμφέβαλε ποτέ για τις αγωνιστικές ικανότητες του δυναμικού στόπερ, τον οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θεωρεί τον καλύτερο, από όσους εξετάστηκαν. Οι όποιοι ενδοιασμοί του Πορτογάλου προπονητή προέκυπταν από τον «εκρηκτικό» χαρακτήρα του Βράνιες και τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν.

Απόφαση για «κόψιμο» του Βράνιες από μεριάς Καρντόσο δεν πάρθηκε πάντως ποτέ. Κάτι που είχαμε αναφέρει και στα ρεπορτάζ που προηγήθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα. Ο Καρντόσο πείστηκε για την περίπτωση του Βόσνιου, όταν ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες του παίκτη, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η επιστροφή του στην ΑΕΚ.

Παρότι οι δυο τους δεν έχουν μιλήσει ακόμα, τα όσα μεταφέρθηκαν στον Καρντόσο από την διοίκηση σχετικά με την επιθυμία του Βράνιες να φορέσει τα κιτρινόμαυρα, τον έκαναν να ανάψει χωρίς δισταγμό το «πράσινο φως» για την απόκτησή του. Να σημειωθεί τέλος πως μεταξύ άλλων ο Καρντόσο εκτίμησε και το πώς χειρίστηκε ο Βράνιες το… μήνυμα που του είχε σταλεί από την ΑΕΚ, αναφορικά με την ανάγκη να επισπευτούν οι διαδικασίες για την επιστροφή του, ώστε να είναι στην Πολωνία τον Ιούλιο. Κάτι που αναμένεται να συμβεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από