«Κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει παίκτη σαν τον Φάουστο»

Ο πρώην προπονητής του Φάουστο Τιένθα στην Εξτρεμαδούρα, Αντόνιο Ροδρίγεθ Σαράβια μίλησε για τις ικανότητες του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Παναθηναϊκού, αλλά και για τη θέση που αγωνίζεται.

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι από χθες κι επίσημα ο Φάουστο Τιένθα και ο πρώην προπονητής του στην Εξτρεμαδούρα, Αντόνιο Ροδρίγεθ Σαράβια, γνωστός και ως Ρόδρι αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στους πράσινους.

Συγκεκριμένα, ο Ρόδρι μίλησε στην LiveSport για τα χαρακτηριστικά του Ισπανού μέσου του τριφυλλιού, τονίζοντας ότι κάθε προπονητής θα ήθελε παίκτη σαν τον Φάουστο, ενώ ανέλυσε και το παιχνίδι του στον χώρο του κέντρου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι ο ποδοσφαιριστής που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στην ομάδα του. Προσαρμόζεται απόλυτα σε ό,τι του ζήτησε ο προπονητής. Διαβάζει εξαιρετικά το παιχνίδι και ξέρει ανά πάσα στιγμή τι πρέπει να κάνει ώστε να δώσει την απαραίτητη αμυντική ισορροπία στην ομάδα».

Για τη θέση του ως αμυντικός μέσος: «Είναι πολύ δυναμικός και δεν φοβάται τίποτα. Αποτελεί ασφάλεια ζωής για ένα προπονητή, αγωνιζόμενος μπροστά από την άμυνα».

Για το αν προωθείται: «Ξέρει να συνεργάζεται με την άμυνα, να είναι αυτός που θα δώσει την πρώτη πάσα για την επίθεση, διαβάζοντας άψογα και πως θα εξελιχθεί η συνέχεια του παιχνιδιού, ώστε να παίρνει τις κατάλληλες θέσεις. Του αρέσει να αναλαμβάνει ευθύνες μέσα στο παιχνίδι, ώστε να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει στο στόχο της. Είναι ένας πολύτιμος ισορροπιστής».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από