ΑΕΚ: Ιστορικό επίτευγμα για τον Κωστένογλου

Ο Νίκος Κωστένογλου έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στον πάγκο της ΑΕΚ και πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα προπονητή στην ιστορία της ομάδας την τελευταία 20ετία.

Με τη νίκη κόντρα στην Λαμία, ο Νίκος Κωστένογλου ισοφάρισε τους Σαβέφσκι και Σάντος με τις τρεις νίκες στο ξεκίνημά του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο και ύστερα από τη νέα του επιτυχία στο ματς με τον Παναιτωλικό, έγραψε ιστορία.

Ο Έλληνας τεχνικός έγινε ο πρώτος στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας που ξεκινάει την θητεία του με τέσσερις σερί νίκες ξεπερνώντας τους Σαβέφσκι και Σάντος που είχαν σταματήσει στις τρεις. Η αρχή είχε γίνει στην Τραπεζούντα με εκείνο το 2-0 υπέρ των «κιτρινόμαυρων» που βέβαια δεν αποδείχτηκε αρκετό για την πρόκριση, ακολούθησε το 3-2 στην Τρίπολη επί του Αστέρα, το 2-0 με την Λαμία στο ΟΑΚΑ και τώρα η νέα εκτός έδρας νίκη με 1-0 κόντρα στον Παναιτωλικό. Και φυσικά ο 48χρονος τεχνικός έχει την ευκαιρία να μεγαλώσει κι άλλο το σερί του αν κερδίσει η ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστή τον ΠΑΟΚ.

Όσο για τους.. προκατόχους του ρεκόρ, ο Σαβέβσκι, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι τον Ιανουάριο του 2001, στα τρία πρώτα παιχνίδια στον πάγκο είχε επικρατήσει του Ηρακλή (1-2), του Αθηναϊκού (2-1) και του Εθνικού Αστέρα (0-3) ενώ ο Φερνάντο Σάντος στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ (τον Αύγουστο του 2001), είχε οδηγήσει την Ένωση στις νίκες επί των Πανσερραϊκού (1-5), Γκρεβενμάχερ (6-0) και Αιγάλεω (2-0).

Το νικηφόρο σερί του πρώτου, στο ξεκίνημά του στον πάγκο της ΑΕΚ, είχε σταματήσει στο τέταρτο ματς όταν έχασε με 0-1 από την Μπαρτσελόνα στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ του Σάντος είχε κρατήσει για οκτώ παιχνίδια και πήρε τέλος στην ήττα με 3-2 από τη Χιμπέρνιαν στο Εδιμβούργο για το UEFA με την ΑΕΚ, ωστόσο, να παίρνει την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από