Βέρντε: Από προσθήκη διαφοράς στην… εξέδρα!

Ο Ντανιέλε Βέρντε αποτέλεσε το καλοκαίρι μία από τις «δυνατές» μεταγραφές της ΑΕΚ. Ο Ιταλός εξτρέμ ήρθε με μεταγραφή από τη Ρόμα προκειμένου να ανεβάσει επίπεδο την Ένωση, που επένδυσε πάνω του, με στόχο να πάρει πράγματα και παράλληλα να αποκτήσει ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο.

Το ταλέντο του Βέρντε είναι αδιαμφισβήτητο. Ο Ιταλός ακραίος είναι ένας παίκτης με ταχύτητα και ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, ενώ έχει ακόμα πολλά περιθώρια εξέλιξης. Όλα αυτά έκαναν την ΑΕΚ να πάρει την απόφαση και να προχωρήσει στη συγκεκριμένη μεταγραφή, με το βλέμμα της να είναι στραμμένο τόσο στο τώρα, όσο και στο «αύριο».

Ο Ντανιέλε Βέρντε δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές εκείνους που δεν ομολογεί τα λάθη του. Ειλικρινής με τον εαυτό του, έχει αποδεχθεί τις αδυναμίες του και συμβιώνει αρμονικά μαζί τους. «Πολλά ήταν δικά μου λάθη», είχε εκμυστηρευτεί στο παρελθόν σε μια απόπειρα αυτοκριτικής μπροστά στον καθρέπτη. Διότι στα 4.5 χρόνια από τη στιγμή που πραγματοποίησε το επαγγελματικό ντεμπούτο του με τη Ρόμα δεν διόρθωσε όσα θα όφειλε προκειμένου, στα 23 του, να μην καταλήξει να είναι ένας γυρολόγος δανεικός με εξάρσεις μαγείας στο ενεργητικό του.

Μέχρι τώρα πηγαινοερχόταν με βάση τη Ρώμη. Δανεικός στη Φροζινόνε, στην Πεσκάρα, στην Αβελίνο, στη Βερόνα και στη Βαγιαδολίδ. Η ισπανική κουλτούρα ταίριαζε περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία του. Όταν πέρυσι το καλοκαίρι πήγε στη μαδριλένικη ομάδα, έλεγε στο Radio Marca πως «στην Ισπανία παίζεται περισσότερο ποδόσφαιρο. Στην Ιταλία το παιχνίδι είναι πιο σκληρό, δεν μπορούσα να παίξω γιατί ήμουν πολύ μικρόσωμος».

Η μέχρι τώρα παρουσία του Βέρντε στην ΑΕΚ δεν έχει δικαιολογήσει τίποτα από τα παραπάνω. Ο 23χρονος άσος ξεκίνησε τη σεζόν παίρνοντας ευκαιρίες από τον Μιγκέλ Καρντόσο, στο διάστημα που ο Πορτογάλος τεχνικός έμεινε στον πάγκο της Ένωσης.

Δουλειά στην προετοιμασία

Ο Βέρντε ήρθε στην ΑΕΚ χωρίς να έχει τον ρυθμό που απαιτούνταν. Ο Ιταλός άσος είχε μείνει καιρό εκτός κανονικών προπονήσεων και έμοιαζε ανέτοιμος.  Ο Βέρντε δούλεψε σκληρά και πήρε την πίστωση χρόνου που χρειαζόταν προκειμένου να βρεθεί στο επίπεδο των υπολοίπων.

Ο Καρντόσο τον εμπιστεύτηκε στα πρώτα ματς της σεζόν, εκτιμώντας πως πρόκειται για παίκτη ικανό να κάνει τη διαφορά για την ΑΕΚ ακόμα και αν δεν βρισκόταν στο 100%. Η αλήθεια είναι πως τα πρώτα δείγματα γραφής του Ιταλού εξτρέμ ήταν ενθαρρυντικά. Ο Βέρντε είναι ένας παίκτης που διαθέτει στοιχεία ικανά να αλλάξουν τις ισορροπίες ενός αγώνα, με βασικότερα την τεχνική και την ταχύτητά του.

Η διαχείριση του Κωστένογλου

Από τη στιγμή που ο Νίκος Κωστένογλου αντικατέστησε τον Μιγκέλ Καρντόσο οι συμμετοχές του Βέρντε περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό. Ο Βέρντε ξεκίνησε βασικός στο ματς της Τρίπολης απέναντι στον Αστέρα, καταγράφοντας μια θετική εμφάνιση. Ο Ιταλός άσος έπαιρνε πρωτοβουλίες, είχε εξαιρετικές εκτελέσεις στα στημένα και γενικώς φαινόταν δραστήριος. Ενώ βρέθηκε και σε μια περίπτωση φάτσα με το γκολ, με το πλασέ που επιχείρησε να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Σε εκείνο το ματς ο Κωστένογλου αποφάσισε να τον αντικαταστήσει. Ο Βέρντε για ακόμα μια φορά δεν συμπλήρωσε 90λεπτο στα πόδια του, μιας και ακόμα δεν έχει μείνει στον αγωνιστικό χώρο σε ολόκληρο ματς. Έκτοτε οι συμμετοχές του… αγνοούνται, με τον Ιταλό άσο να βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας! Μια προσθήκη που ήρθε για να κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ και ακόμα αδυνατεί να μπει στην αγωνιστική εξίσωση.

Το ότι υπάρχει… θέμα με τον Βέρντε είναι ξεκάθαρο. Μιλάμε άλλωστε για την δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή της ΑΕΚ το καλοκαίρι που μας πέρασε, πίσω μόνο από τον Ολιβέιρα. Οι πληροφορίες που έρχονται από τα Σπάτα κάνουν λόγο για έναν παίκτη ψυχολογίας, που θέλει ένα ματς που θα του… πάει, για να πάρει μπρος. Προς το παρόν αυτό αγνοείται, μαζί με την παρουσία του Βέρντε στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από