ΑΕΚ: Πλάνα με μία εκκρεμότητα για Κωστένογλου

Ντέλετιτς και Παουλίνιο διεκδικούν τη μοναδική θέση της ενδεκάδας που δείχνει ανοικτή

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία της για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νίκος Κωστένογλου να είναι μπόλικα. Ο Νίκλας Χουλτ έμεινε εκτός μάχης και το όνομά του προστέθηκε στο απουσιολόγιο μαζί με εκείνα των Μάνταλου, Ζεράλδες, Μπάρκα, αλλά και του Κλωναρίδη.

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με το αγωνιστικό σκέλος, όλα δείχνουν πως ο Έλληνας τεχνικός έχει πάρει τις αποφάσεις του για το σχήμα του ντέρμπι, με μία μόνο εκκρεμότητα. Μίλος Ντέλετιτς και Παουλίνιο διεκδικούν τη μοναδική θέση της ενδεκάδας που δείχνει ανοικτή, με την κάθε επιλογή να προσφέρει διαφορετικά πράγματα στα πλάνα του Κωστένογλου.

Ο προπονητής του Δικεφάλου δούλεψε στο κομμάτι της τακτικής, δίνοντας προβάδισμα στον Ντέλετιτς για τη θέση του δεξιού εξτρέμ. Ο Κωστένογλου πιστεύει στον Ντέλετιτς και έχει φροντίσει να προετοιμάσει ψυχολογικά τον Σέρβο άσο για το ντέρμπι και την περίπτωση που τελικά τον ξεκινήσει. Η σκέψη του τεχνικού της ΑΕΚ είναι πως με την παρουσία του Ντέλετιτς θα περιοριστούν τα ανεβάσματα του Τσιμίκα από την πτέρυγα και η Ένωση θα έχει έναν «πονοκέφαλο» λιγότερο, όσον αφορά στην ανασταλτική της λειτουργία.

Από την άλλη υπάρχει όμως και η λύση του Παουλίνιο. Ο Πορτογάλος άσος μπορεί να δώσει περισσότερες βοήθειες στον Μπακάκη και να βγάλει ενέργεια στο γήπεδο. Στοιχείο που θα χρειαστεί η ΑΕΚ για να φύγει με τη νίκη από το Φάληρο. Επίσης, με τον Παουλίνιο στην ενδεκάδα ο Κωστένογλου μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει τον σχηματισμό από 4-2-3-1 σε 3-5-2, φέρνοντας τον Μπακάκη στα στόπερ και δίνοντας στον Πορτογάλο όλη την πτέρυγα.

Αυτό το δίλημμα θα απαντηθεί σήμερα λίγο πριν το ντέρμπι, μιας και ακόμα ο Κωστένογλου δεν έχει πάρει την τελική του απόφαση. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας δείχνουν «κλειδωμένες». Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Τσιντώντας, αριστερά ο Λόπες και οι Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, στο κέντρο της άμυνας.

Για τον άξονα ο Γαλανόπουλος έχει προβάδισμα έναντι του Κρστίτσιτς αναφορικά με τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Σιμόες, ενώ τον ρόλο του Μάνταλου θα αναλάβει να καλύψει ο Αλμπάνης, που θα πάρει φανέλα βασικού. Ο Ολιβέιρα θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης και λίγο πιο πίσω του, σε ελεύθερο ρόλο, ο Λιβάια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από