ΠΑΟΚ: «Η ανασκόπηση της κορυφαίας χρονιάς στην ιστορία»

Τη στατιστική αποτίμηση της χρονιάς έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τους «ασπρόμαυρους» μάλιστα να χαρακτηρίζουν το 2019 ως το καλύτερο έτος στην ιστορία του συλλόγου.

Το 2019 αποτελεί ονειρική χρονιά για τον ΠΑΟΚ, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να κατακτήσει το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας της και να βάλει τέλος στη… λειψυδρία που κράτησε για 34 ολόκληρα χρόνια.

Μάλιστα, το πρωτάθλημα δεν ήταν ο μοναδικός τίτλος που πανηγύρισε ο «Δικέφαλος του Βορρά», καθώς στο τέλος της περιόδου κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδος, επικρατώντας στον τελικό της ΑΕΚ με σκορ 1-0.

Σαν να μην έφταναν αυτά, οι «ασπρόμαυροι» μετρούν πληθώρα από… σπασμένα ρεκόρ, αλλά και φυσικά το αήττητο σερί που έχει ξεπεράσει τους πενήντα αγώνες και συνεχίζει. Βάσει όλων των παραπάνω, οι άνθρωποι του συλλόγου δεν είχαν κανέναν απολύτως δισταγμό να χαρακτηρίσουν τη χρονιά ως την καλύτερη της ιστορίας τους, στη στατιστική αποτίμηση για το 2019.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο «Δικέφαλος του Βορρά»:

«Το 2019 είναι αναμφίβολα η κορυφαία χρονιά στην ιστορία της ομάδας. Μέσα σε αυτή ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει ένα αήττητο πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο Ελλάδας και να σπάσει πολλά και σπουδαία ρεκόρ. Το paokfc.gr κάνει την στατιστική αποτίμηση της χρονιάς.

Αήττητος πρωταθλητής, νταμπλούχος, αήττητος σε ένα ημερολογιακό έτος, περισσότερα σερί παιχνίδια που σκοράρει μία ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, περισσότερα σερί εκτός έδρας παιχνίδια που σκοράρει μία ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, κορυφαίο εκτός έδρας ρεκόρ στην Ευρώπη.

Ας κάνουμε λοιπόν μία προσπάθεια να μεταφράσουμε αυτή την κυριαρχία σε αριθμούς και να δούμε τι έχει καταφέρει να πετύχει ο Δικέφαλος στατιστικά μέσα στη σεζόν.

Η γενική εικόνα

Ο Δικέφαλος έδωσε μέσα στο 2019, 43 επίσημους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Ο απολογισμός είναι 30 νίκες, εννιά ισοπαλίες και τέσσερις μόλις ήττες, με 98 γκολ υπέρ και 34 κατά.

Εκείνο όμως που κλέβει την παράσταση είναι ότι για τη Super League, έχει σε 32 παιχνίδια, 25 νίκες και επτά ισοπαλίες, με 77 γκολ υπέρ και μόλις 21 κατά, με το κοντέρ να γράφει συνολικά 51 παιχνίδια χωρίς ήττα στο εγχώριο πρωτάθλημα, ένα σερί που τρέχει από το 2018 και την ήττα στην Τρίπολη με 3-2.

Αυτοί που τράβηξαν το… κουπί

Οι Χοσέ Κρέσπο και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι οι δύο παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές για το 2019, μετρώντας από 39. Ο Ισπανός βέβαια έχει πολύ περισσότερα λεπτά συμμετοχής, όντας στην κορυφή της κατηγορίας. Οι Άκπομ και Μάτος ακολουθούν με 38 και 37 παιχνίδια αντίστοιχα, ενώ Ο Λημνιός με 35 κλείνει το Top5. Σφιντέρσκι με 33, Βαρέλα , Πέλκας , Γιαννούλης με 32 και Πασχαλάκης με 31 συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Ο Σφιντέρσκι και οι άλλοι

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι ήρθε στη ομάδα τον περασμένο Γενάρη, έπεσε κατευθείαν στα βαθιά, αλλά κατάφερε να προσαρμοστεί άμεσα και να προσφέρει από την αρχή. Ο Πολωνός φορ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας για το 2019 με 15 τέρματα, τέσσερα περισσότερα από τον Τσούμπα Άκπομ , που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ συμπληρώνει το βάθρο με 10, ενώ ακολουθούν ο Βιεϊρίνια με εννιά και ο Λέο Μάτος με οκτώ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από