Για ένα άγγιγμα της μπάλας, μια επινόηση, ένα σλάλομ… 

Γιατί ο Φορτούνης θα βρίσκει κάτι να τους κάνει κάθε φορά. Κάτι που θα ξεπερνά τα συστήματα και τις τεχνικές, θα «βγαίνει πάνω» ακόμα κι από το αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης.

Μια ευχάριστη είδηση επιφύλαξε στους φίλους του Ολυμπιακού η τελευταία συνέντευξη του Πέδρο Μαρτίνς. Ο κόουτς των ερυθρόλευκων πιθανόλογησε ότι στη ρεβάνς του κυπέλλου με την Καλαμάτα θα κάνει την επανεμφάνισή του ο Κώστας Φορτούνης.

Η δήλωση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους οπαδούς της ομάδας. Μπορεί τα φώτα να είναι στραμμένα στις αίθουσες των Πειθαρχικών Επιτροπών και στα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αλλά ο αγνός και τίμιος γαύρος γουστάρει να μιλάει για μπάλα από εκείνη που κυλάει στο χορτάρι των γηπέδων κι όχι στις κάθε είδους κτιριακές εγκαταστάσεις. Κι ίσως το απόγευμα του επαναληπτικού με την Καλαμάτα να πάει περισσότερος κόσμος από τον συνηθισμένο για τέτοια παιχνίδια, στο Φάληρο. Ο Φορτούνης δεν είναι απλά ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού.

Είναι εκείνος που συνδέει το σήμερα της ομάδας με το ένδοξο χτες. Είναι το νήμα που συνδέει τον Δεληκάρη με τον Καραπιάλη και τον Τζιοβάνι. Αυτής της παράδοσης συνεχιστής είναι ο αρχηγός του Ολυμπαικού. Παίκτης για να χορταίνει το μάτι και να ευφραίνεται η ψυχή κάθε οπαδού ο οποίος ενθουσιάζεται με τις νίκες, τις διακρίσεις και τους τίτλους αλλά… μερακλώνει με μια επινόηση του βιρτουόζου παίκτη. Τέτοια περίπτωση είναι ο Φορτούνης.

Ο κόσμος έχει κριτήριο και γρήγορα διαπιστώνει ποιος είναι εκείνος που θα προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες στην ομάδα και ποιος είναι αυτή που θα περάσει αμέσως από την όραση στην καρδιά. Η επιστροφή στη δράση του αρχηγού θα λύσει τα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς και θα ανυψώσει το ηθικό των οπαδών που ξέρουν ότι ο συγκεκριμένος παίκτης μπορεί με μια ενέργειά του να κρίνει το παιχνίδι αλλά και να τους στείλει από το γήπεδο στο σπίτι με την γλυκιά ανάμνηση η οποία περικλείεται στην φράση «τι τους έκανε πάλι ο μπαγάσας»! 

Γιατί ο Φορτούνης θα βρίσκει κάτι να τους κάνει κάθε φορά. Κάτι που θα ξεπερνά τα συστήματα και τις τεχνικές, θα «βγαίνει πάνω» ακόμα κι από το αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης. Στόχος του Ολυμπιακού αδιαπραγμάτευτος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό θέλουν και οι οπαδοί του. Η επιστροφή του διεθνούς μεσοεπιθετικού θα συμβάλλει κατά πολύ στην υλοποίηση των στόχων.

Για τους μερακλήδες της μπάλας που υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό, ο Φορτούνης είναι εκείνες οι στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας που τους προσφέρει. Γιατί από την εποχή του αείμνηστου Θανάση Μπέμπη ο Ολυμπιακός είχε πάντοτε «μάγους» στη σύνθεσή του. Για ένα άγγιγμα της μπάλας, μια επινόηση, ένα σλάλομ υπάρχει κόσμος που περιμένει πως και πως την επιστροφή του Κώστα Φορτούνη 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από