Μπαίνει… τελεία στο φαιδρό «κίνημα της παύλας»

Ανακοινώθηκε για την Πέμπτη η τηλεδιάσκεψη της Super League, που θα γίνει με οδηγό την εντολή «να ολοκληρωθούν κανονικά όλα τα πρωταθλήματα» UEFA, ECA, European Leagues.

Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της Super League εκδόθηκε. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 02.04.2020 στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως: 1. Παράταση αναστολής των πρωταθλημάτων Super League και συναφή ζητήματα, 2. Διάφορα».

Το Δ.Σ. αυτή τη φορά δεν θα γίνει στον… αέρα ή άνευ ουσίας και χωρίς «οδηγό». Ολες οι ομάδες της Super League (μέσω τηλεδιάσκεψης με το πρόγραμμα microsoft teams), θα συζητήσουν επί όσων έχουν προκύψει από τη νέα ευρεία συνάντηση της UEFA με τις 55 χώρες-μέλη της, την ECA και την αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών. Και πάνω στη δεδομένη και εκπεφρασμένη άποψη του συνδέσμου Ευρωπαϊκών Λιγκών ότι όλα τα πρωταθλήματα θέλουν να ολοκληρωθούν κανονικά. Και υπάρχει χρόνος να γίνει αυτό, από τη στιγμή που αναβλήθηκε τo Euro.

Ξεκάθαρος στόχος της Super League, κορωνοϊού επιτρέποντος, είναι να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο. Και το πώς θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ των συλλόγων.

Όπως φαίνεται, λογικά θα δοθεί παράταση στην αναβολή μέχρι το τέλος του μήνα και θα επανεξεταστεί η κατάσταση για τον προγραμματισμό της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Κόντρα στις γραφικές φωνές που ήθελαν να βάλουν… παύλες και περισπωμένες στη Λίγκα.

Μάλιστα, αυτό που προκύπτει ξεκάθαρα, πλέον, είναι ότι έστω και ανεπίσημα, το φαιδρό σιγοντάρισμα του ΠΑΟΚ στο «κίνημα της παύλας» σταμάτησε οριστικά. Καθώς ακόμη και στον Δικέφαλο του Βορρά κατάλαβαν ότι δεν μπορεί να ισχύσει αυτός ο παραλογισμός που προσπάθησαν να περάσουν, αρχικά ως επικοινωνιακό αφήγημα και στη συνέχεια ως ανεπίσημη θέση, με επίσημους και μη του ΠΑΟΚ να την υποστηρίζουν κάτι που δεδομένα δεν μπορεί να ισχύσει.

To10.gr έχει γράψει εδώ και καιρό ότι η UEFA έχει αποφασίσει ότι τα πρωταθλήματα θα τελειώσουν. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Και θα έχουν πρωταθλητές.

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο, πλέον, ότι όποια ΠΑΕ προσπαθήσει να βάλει στο τραπέζι θέμα ακύρωσης ή οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος, θα πρέπει να έχει υπόψη της τις συνέπειες που προκύπτουν από τέτοιες αυθαίρετες και αδαείς τοποθετήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από