Ελληνικό ποδόσφαιρο, ακριβώς 97 ημέρες μετά…

Το ποδόσφαιρο επιστρέφει στη δράση, στην κανονικότητα. Κόντρα στις φωνές που επεδίωκαν «παύλες» και το σπορ σε ελεύθερη πτώση.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο επιστρέφει! Ακριβώς 97 ημέρες από την ημέρα που σταμάτησε. Το απόγευμα του Σαββάτου, η Super League ανοίγει και πάλι την αυλαία της. Με τους πρώτους αγώνες των Play Off και Play Out. Αγώνες πολύ μεγάλης σημασίας. Και αγωνιστικής και… σημειολογικής. Καθώς σηματοδοτούν την επιστροφή στη δράση. Την κανονικότητα στο ποδόσφαιρο. Κόντρα στις φωνές που επεδίωκαν «παύλες» και το ποδόσφαιρο σε ελεύθερη πτώση.

Τα νέα δεδομένα, πρωτοφανή. Τα μέτρα αυστηρά. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα, επιβάλλεται να ακολουθηθούν κατά γράμμα. Τα γήπεδα θα παραμείνουν άδεια. Τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Αλλά το πάθος, η ένταση, η δίψα για νίκες, επιτυχίες, τίτλους θα επιστρέψουν. Και θα γεμίσουν τους τηλεοπτικούς δέκτες. Εως ότου έρθει η στιγμή που το ποδόσφαιρο θα αποκτήσει ξανά τη ζωντάνια του. Η στιγμή που θα επιτραπεί στον κόσμο να επιστρέψει στις εξέδρες.

Τα δύο κυριακάτικα ντέρμπι, δείχνουν με το «καλημέρα» ότι η Κυβέρνηση οφείλει να μελετήσει σοβαρά την πρόταση της Λίγκας για παρουσία οπαδών που θα ισούται με το 20% της χωρητικότητας των γηπέδων. Μια πρόταση που συνάδει απολύτως με την κοινωνία, που «ανοίγει» για τους καταναλωτές. Αρα, το ίδιο πρέπει να γίνει και στο ποδόσφαιρο.

Εντούτοις, ακόμη και χωρίς οπαδούς, τα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Παναθηναϊκός θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Με την αναμέτρηση της Τούμπας, να αποτελεί την απόλυτη μάχη. Όχι, τόσο για βαθμολογικούς λόγους, καθώς το +14 του Ολυμπιακού δύσκολα επιτρέπει δεύτερες σκέψεις για την κατάκτηση του τίτλου, όσο για λόγους πρεστίζ, εγωισμού, επίδειξης δύναμης και ανωτερότητας έναντι του αντιπάλου.

Ο Ολυμπιακός θέλει να αλώσει την Τούμπα όπως και στο πρωτάθλημα, την ώρα που ο Δικέφαλος επιθυμεί να πάρει ρεβάνς και να δείξει ότι εάν δεν είχε πιαστεί να παρανομεί στην υπόθεση της κυριαρχικής επιρροής στην Ξάνθη, θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο στο πρωτάθλημα. Αλλά παράλληλα, θέλει τη νίκη, διότι η ΑΕΚ δεν κρύβει τις ορέξεις της για τη 2η θέση. Και εφόσον δεν αλλάξει η ποινή της αφαίρεσης των 7 βαθμών, όπως προβλέπεται, η Ενωση θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για το να «κλέψει» τη Θέση του Champions League. Οσο για τα play out; Ο Πανιώνιος είναι σχεδόν καταδικασμένος με τους 11 βαθμούς που έχει, ενώ ο Παναιτωλικός (17) και Ξάνθη (18) θα δώσουν τη δική τους μάχη για να αποφύγουν τη ρώσικη ρουλέτα των μπαράζ.

Σάββατο 06 Ιουνίου 2020

PLAY-OUT, 1η Αγωνιστική
19:15 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ
ΞΑΝΘΗ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. (Αναβλήθηκε)

PLAY-OFF, 1η Αγωνιστική
21:30 ΑΡΗΣ – ΟΦΗ

Κυριακή 07 Ιουνίου 2020

PLAY-OFF, 1η Αγωνιστική
19:30 ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
21:30 AEK – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

PLAY-OUT, 1η Αγωνιστική
19:15 ΑΕΛ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δευτέρα 08 Ιουνίου 2020

PLAY-OUT, 1η Αγωνιστική
20:00 ΛΑΜΙΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από