Λόγω κορωνοϊού έκλεισε άδοξα η φετινή συνεργασία του Γκιώνη με τη Σαϊτάμα

Κάπως πρόωρα και άδοξα ολοκληρώνεται η φετινή συνεργασία του Παναγιώτη Γκιώνη με τη Σαϊτάμα για την ιαπωνική επαγγελματική λίγκα επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Ο λόγος φυσικά έχει να κάνει με τις σοβαρές επιδράσεις του κορωνοϊού και στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Μετά τα διαδοχικά ματς του Δεκεμβρίου ο κορυφαίος Έλληνας άσος ήταν σε συζητήσεις για να ξαναπάει στην Ιαπωνία τον Φεβρουάριο για το τελευταίο στάδιο στη λεγόμενη «Τ» League, όμως στο μεταξύ η επιδημιολογική κατάσταση χειροτέρεψε.

Οι υπεύθυνοι της Σαϊτάμα ενημέρωσαν σχετικά τον Γκιώνη και του πρότειναν να μην γυρίσει για τα επόμενα παιχνίδια, καθώς και στη βαθμολογία το κλαμπ περιορίζεται στην τελευταία θέση και δεν έχει ελπίδες να προκριθεί στον τελικό του πρωταθλήματος. Ο πρωταθλητής μας δέχτηκε ότι αυτό είναι το καλύτερο και για εκείνον κι έτσι η δεύτερη παρουσία του στη λίγκα κλείνει με τα ματς που έδωσε μέχρι τα Χριστούγεννα. Σημαντικό επίσης, ότι στις επαφές του με τους Ασιάτες εισπράττει πλέον και την αβεβαιότητα για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο…

Παρά τα χιλιάδες κρούσματα Covid-19, που υπάρχουν καθημερινά στη χώρα, το κορυφαίο διασυλλογικό πρωτάθλημα παραμένει σε εξέλιξη. Ωστόσο για την πιθανή επιστροφή του Γκιώνη δεν γινόταν παρά να υπολογιστεί η αρνητική εικόνα, άλλωστε εξαιτίας της ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού φέτος οι συμμετοχές ξένων αθλητών στην «Τ» League.

Οι άνθρωποι της Σαϊτάμα τόνισαν στον πολύπειρο αμυντικό ότι «είναι χάλια τα πράγματα στη χώρα», ότι η ομάδα δεν έχει το ισχυρό κίνητρο της πρόκρισης στον τελικό και του πρότειναν να μείνει στην Αθήνα. Ο τελευταίος συμφώνησε κι έτσι απέφυγε εκείνος την ταλαιπωρία και το πιθανό ρίσκο και η ομάδα του γλίτωσε κάποια από τα χρήματα της συμφωνίας. Ο Γκιώνης έκλεισε τη φετινή συνεργασία παίρνοντας μικρή αποζημίωση.

Σημειωτέον ότι στη χώρα εφαρμόζονται αυστηρά περιοριστικά μέτρα και για παράδειγμα, μετά τις 8 το βράδυ είναι όλα κλειστά… Τα Χριστούγεννα, που ο πρωταθλητής μας έπαιρνε το αεροπλάνο της επιστροφής στην Ελλάδα, οι Ιάπωνες του εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για την έξαρση της πανδημίας, αλλά έλεγαν με σιγουριά ότι θα πραγματοποιήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στις τελευταίες επαφές με αθλητές, προπονητές και παράγοντες της Σαϊτάμα βλέπει αλλαγή του κλίματος και κανένας δεν είναι σίγουρος ότι η κορυφαία αθλητική εκδήλωση θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι… Και σε προσωπικό επίπεδο βέβαια, θα πρέπει να περιμένει αρκετά και ο ίδιος για να δει αν θέλει να συζητήσει το ενδεχόμενο νέας συμφωνίας την επόμενη σεζόν, για την ιαπωνική λίγκα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από