Ειδική επιτροπή για τον κορωνοϊό συστήνει η FINA

Ειδική επιτροπή για την παρακολούθηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού συστήνει η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου, καθώς εντείνεται η ανησυχία για τις επιπτώσεις της νόσου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για τη FINA, το μεγάλο πρόβλημα -σε αγωνιστικό επίπεδο- είναι ότι το επόμενο διάστημα είναι προγραμματισμένοι σημαντικοί αγώνες, κάποιοι εκ των οποίων δίνουν πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ήδη αναβλήθηκε το προ-ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης γυναικών, που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στην Τεργέστη, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολη η διεξαγωγή της αντίστοιχης διοργάνωσης των ανδρών στο Ρότερνταμ (22-29 Μαρτίου). Το επόμενο διάστημα ακολουθούν οι αγώνες πρόκρισης σε καταδύσεις, καλλιτεχνική κολύμβηση και open water, ενώ υπάρχει και μια σειρά μίτινγκ κολύμβησης που λειτουργούν ως κριτήρια πρόκρισης για το Τόκιο.

Η ειδική επιτροπή θα επιφορτιστεί με την ανάλυση της εξάπλωσης της νόσου και τις πιθανές επιπτώσεις στις διοργανώσεις της FΙΝΑ και θα προτείνει προστατευτικά μέτρα. Θα βρίσκεται σε επαφή με τις εθνικές ομοσπονδίες, ώστε να διασφαλίσει την τήρηση των κανόνων δημόσιας υγείας, καθώς και με την ιατρική επιτροπή της ΔΟΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από