«Πόλεμος» μεταξύ WADA και Ρωσίας για το ντόπινγκ!

Εκατέρωθεν ανακοινώσεις από τις δύο πλευρές. WADA: «Η Ρωσία εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται». Ρωσία: «Πολιτικά τα κριτήρια του WADA»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την καταπολέμηση του ντόπινγκ WADA, έκανε γνωστό ότι η Ρωσία παραμένει «μη συμμορφούμενη», δημιουργώντας πλήγμα στις ελπίδες της για συμμετοχή στους χειμερινούς Ολυμπιακούς του Φεβρουαρίου. Το συμβούλιο του WADA, που συνέρχεται στη Σεούλ, ενέκρινε τη σύσταση «Ανεξάρτητης Επιτροπής Ελέγχου αναθεώρησης, όπως ανέφερε σε σχετικό σχόλιο στο Twitter.

Η Ρωσική υπηρεσία καταπολέμησης τηου ντόπινγκ RUSADA τιμωρήθηκε από τον WADA το 2015, όταν διαπιστώθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για ύπαρξη ντόπινγκ χορηγούμενο από το κράτος και την κατηγόρησε ότι επέτρεψε τον μηχανισμό αυτό. Η νέα εξέλιξη αποτελεί ένα χτύπημα για τις ελπίδες της Ρωσίας να αγωνιστεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Pyeongchang της Νότιας Κορέας.

Ρωσία: «Πολιτικά τα κριτήρια του WADA»

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας Πάβελ Κολόμπκοφ δήλωσε, ότι ορισμένα από τα κριτήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) για την αποκατάσταση της ρωσικής υπηρεσίας αντι-ντόπινγκ RUSADA έχουν «πολιτικό χαρακτήρα», όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων R-Sport.

Τα σχόλια του Κολόμπκοφ έγιναν μετά από την απόφαση του WADA ότι η RUSADA, η οποία ανεστάλη πριν από δύο χρόνια, εξαιτίας μιας έκθεσης που επικαλείται ντόπινγκ χορηγούμενο από το κράτος, παραμένει «μη συμμορφούμενη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από