Πινγκ πονγκ : Οι πρωταγωνιστές στις διασυλλογικές τοπικές κατηγορίες

Σχεδόν παντού έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος στις τοπικές κατηγορίες του πινγκ πονγκ. Η συνέχεια θα δοθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ο πρώτος γύρος των τοπικών διασυλλογικών πρωταθλημάτων του πινγκ πονγκ έχει ολοκληρωθεί σχεδόν παντού. Σε αρκετά πρωταθλήματα έχει ξεκινήσει ήδη ο δεύτερος, ενώ υπάρχουν και περιοχές, όπου έχουν τελειώσει ματς ομίλου. Η συνέχεια στην αγωνιστική δράση θα δοθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Τα έως τώρα πεπραγμένα στους άνδρες:

Στη Β’ Εθνική Αττικής βρίσκονται δύο ομάδες στην κορυφή ύστερα από 10 αγωνιστικές. Είναι ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά και ο Α.Ο. Διονύσου, που έχουν από 18 βαθμούς. Ισοβαθμία και στην 3η θέση με Φιλονίκη και Γ.Α.Ο. Πειραιά στους 17 βαθμούς.

Στην Α’ Αττικής προπορεύεται αήττητος ο ΑΛΦΑ Καλλιθέας. Έχει συγκεντρώσει 20 βαθμούς σε 10 παιχνίδια. Στη 2η θέση είναι ο Ο.Φ. Νέας Ιωνίας με 19 και έπονται ο Άρης 2006 και ο ΦΕΣ Κάντζα με 17.

Στη Β’ Αττικής υπάρχει τριπλή ισοβαθμία την 1η θέση! Μετά από 10 αγωνιστικές συγκατοικούν στους 19 βαθμούς ο Παράδεισος Αμαρουσίου, η Κορωνίδα Γαλατσίου και ο Αθηναϊκός Α.Σ.. Στα μεταξύ τους παιχνίδια κάθε ομάδα έχει μία νίκη. Με βάση τα σκορ έχει το προβάδισμα ο Παράδεισος.

Στη Γ’ Αττικής έχουν δημιουργηθεί δύο όμιλοι. Απομένει μία αγωνιστική για το τέλος του 1ου γύρου. Στον 1ο προπορεύεται αήττητος ο Α.Ο. Ιλισσός Καλλιθέας με 8 βαθμούς. Έναν βαθμό πίσω του είναι ο Μεσογειακός και η Ανθούπολη. Στον 2ο όμιλο διατηρεί το αήττητο σε 4 αγώνες ο Α.Ο. Κηπούπολης κι έχει 8 βαθμούς. Με 7 βαθμούς έπονται ο Γ.Α.Σ. Χολαργού και η Ν.Ε. Μεγαρίδος (με τον Χολαργό να έχει νικήσει στη μεταξύ τους αναμέτρηση).

Στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας ολοκληρώθηκε ο 1ος γύρος. Μόνο νίκες έχει ο Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς και προηγείται με 18 βαθμούς. Στη 2η θέση είναι ο Π.Α.Σ. Εχέδωρος με 17 και στην 3η ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας με 16 βαθμούς.

Σε τοπικό επίπεδο στη Βόρεια Ελλάδα έχουν σχηματιστεί τρεις κατηγορίες και στις δύο πρώτες έχει τελειώσει ο 1ος γύρος. Στην Α’ κατηγορία έχει το προβάδισμα ο Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας. Έχει 17 βαθμούς με 1 ήττα σε 9 ματς. Ακολουθούν ο Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων και ο Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης με 16 και την ομάδα της ηπείρου να έχει νικήσει στο μεταξύ τους παιχνίδι. Στη Β’ κατηγορία φιγουράρει αήττητος στην κορυφή ο Ο.Ε.Α. Φλώρινας με 18 βαθμούς. Δεύτερος είναι ο Μ.Α.Σ Αετός Θεσσαλονίκης με 17 και 3ο ο Α.Ο. Βόλου «Ιάσων» με 16. Στην Γ’ κατηγορία είναι 7 οι ομάδες κι έχουν γίνει και 2 αγωνιστικές από τον 2ο γύρο. Μπροστά στη βαθμολογία είναι ο Φ.Ο.Α. Νεάπολης με 15 βαθμούς. Χωρίς τον ίδιο αριθμό αγώνων ακολουθούν ο Φ.Ο. Καρδίτσας και ο Α.Σ. Μακέδνος με 12 βαθμούς (στο μεταξύ τους έχει νικήσει η ομάδα της Καρδίτσας).

Στην Πελοπόννησο γίνονται από πέρσι δύο κατηγορίες. Στη Β’ Εθνική προηγούνται με το απόλυτο των νικών σε 6 ματς και 12 βαθμούς οι Φοίνικες Πάτρας. Στη 2η θέση συγκατοικούν ο Α.Ο. Αχαΐας η Γαλήνη και ο Ο.Ε.Α. Κορινθίας ο Λέων. Έχουν από 11 βαθμούς. Ο πρωταθλητής πηγαίνει στα μπαράζ της κατηγορίας.

Στην Α’ τοπική κατηγορία έχουν γίνει 6 αγωνιστικές. Στην κορυφή βρίσκεται ο Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου με 12 βαθμούς και πίσω του είναι ο Φάρος Α.Ο. Πάτρας με 11 και ο Ο.Ε.Α. Καλαμάτας με 10.

Στη Β’ Εθνική Λοιπής χώρας και τον όμιλο της Χίου έχουν διεξαχθεί 2 αγωνιστικές. Προπορεύεται ο Παγχιακός με 4 βαθμούς και έπονται η Μ.Ε.Σ.Ν. Η Βοκαριά και ο Ο.Ε.Α. Χίου με 3.

Ο όμιλος για τη Λέσβο, την Τήνο και την Κω έγινε πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα. Την πρωτιά κατέκτησε ο Μακαράς της Λέσβου με 4 νίκες και 8 βαθμούς. Δεύτερος τερμάτισε ο Α.Ο. Ε.Π.Α. Κω (6 βαθμοί) και 3ος ο Ποσειδώνας Τήνου (4).

Στον όμιλο της Κρήτης, όπου μετέχουν 3 ομάδες, έχουν γίνει 2 αγωνιστικές προς το παρόν. Ο Ο.Α.Α. Ηρακλείου έχει 3 βαθμούς σε 2 ματς, ο Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου 2 σε 1 και ο Α.Ο. Ακρωτηρίου 1 βαθμό σε 1 παιχνίδι. Οι νικητές των ομίλων θα κοντραριστούν στα μπαράζ των νησιών για να κριθεί ποιος θα πάει Αθήνα για να διεκδικήσει άνοδο στην Α2.

Οι εξελίξεις στις γυναίκες:

Στη Β’ Εθνική Αττικής είναι μπροστά η Α.Ε.Κ. μ’ έναν αγώνα παραπάνω και 19 βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός εμφανίζει το απόλυτο των επιτυχιών και 18 βαθμούς, αλλά εκκρεμεί το εξ αναβολής παιχνίδι του με τον Α.Ο. Ελληνικού. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Γ.Ο.Π. Παλάσκας με 16 βαθμούς.

Στην Α’ Αττικής έχουν σχηματιστεί δύο γκρουπ. Απομένει μία αγωνιστική για την ολοκλήρωση του 1ου γύρου. Στο 1ο γκρουπ προηγείται με το απόλυτο των νικών σε 5 αγώνες η Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων. Έχει 10 βαθμούς. Στη 2η θέση είναι ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς με 9 και στην 3η ο Πανελλήνιος με 8 βαθμούς. Στο 2ο γκρουπ και σε 4 αγώνες είναι μπροστά ο Α.Ο. Νέου Φαλήρου με 8 βαθμούς. Ο Α.Ο.Ε.Α. Αθηνά Νέου Φαλήρου και ο Α.Ο. Δ.Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας έχουν 5 σε 3 αγώνες, όπως και ο Α.Σ. Ολυμπιακού Χωριού ο Φοίβος, που έχει δώσει 4 παιχνίδια.

Στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας έχουν γίνει 3 αγωνιστικές. Στην κορυφή βρίσκεται ο Ο.Ε.Α Φλώρινας με 6 βαθμούς. Στη 2η θέση είναι ο Σ.Ε.Α. Κοζάνης με 5 και στην 3η ο Αίας Ευόσμου με 3 και παιχνίδι λιγότερο.

Στη Β’ Εθνική Λοιπής χώρας σχηματίστηκαν τρεις όμιλοι. Στον 1ο όμιλο, αυτόν της Χίου, εμφανίζει 3 βαθμούς ο Μ.Ε.Σ. Νενήτων η Βοκαριά, η μοναδική ομάδα, που έχει δώσει 2 αγώνες προς το παρόν. Ένα θετικό αποτέλεσμα έχει ο Παγχιακός κι ένα αρνητικό ο Μ.Σ. Βαρβασίου ο Φάρος.

Για τον 2ο όμιλο ο Ο.Α. Χανίων και ο Ποσειδώνας Τήνου θ’ αναμετρηθούν τον Απρίλιο στην Αθήνα, ενώ για τον 3ο, εκείνον της Πελοποννήσου, έχει γίνει ο 1ος γύρος. Προηγείται ο Φαέθων Α.Ο. Πάτρας με 4 βαθμούς και ακολουθούν ο Α.Ο. Γαλήνη με 3 και ο Ποσειδών Λουτρακίου με 2. Οι νικητές των γκρουπ θα παίξουν μεταξύ τους στα προ-μπαράζ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από