Εκτός μεταλλίου για ένα χτύπημα η Γκουντούρα

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε στα σημεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης με 15-14 από την χάλκινη Ολυμπιονίκη του Ρίο Ολγα Κάρλαν.

Αγκαλιά με το όνειρο της κατάκτησης ενός μεταλλίου σε Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης έφτασε η Δώρα Γκουντούρα, αλλά το απώλεσε για μόλις ένα χτύπημα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απέδειξε στο «Κύπελλο Ακρόπολις» που διεξάγεται στην Αθήνα, ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιαδήποτε αθλήτρια.

Η ξέφρενη πορεία της σταμάτησε στα προημιτελικά όταν και ηττήθηκε με 15-14 από την χάλκινη Ολυμπιονίκη του Ρίο Ολγα Κάρλαν. Η Γκουντούρα αν και δεν ξεκίνησε καλά βρέθηκε να χάνει με 8-4, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 12-12. Η Ουκρανή πήρε προβάδισμα με 14-12, αλλά η αθλήτρια της ΑΕΚ δεν τα παράτησε και ισοφάρισε. Στο τέλος, όμως, η Κάρλαν ήταν αυτή που πανηγύρισε τη νίκη.

Για να φτάσει έως τα προημιτελικά η Γκουντούρα κέρδισε στις «64» την Μορμίλε (Ιταλία) με 15-3. Στις «32» με νέα μεγάλη εμφάνιση επικράτησε με 15-7 της Σέλτον (ΗΠΑ) και στα προημιτελικά έκαμψε την αντίσταση της Κουερολί (Γαλλία) με 15-13.

Ο τρόπος που έμεινε εκτός βάθρου αποδεικνύει ότι ο στόχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι εφικτός και φυσικά τη μεγάλη της εξέλιξη.

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, η Δέσποινα Γεωργιάδου αποκλείστηκε στη φάση των «64», καθώς ήταν άτυχη στην κλήρωση και αντιμετώπισε τη Ν.2 του ταμπλό Βελικάγια (Ρωσία), γνωρίζοντας την ήττα με 15-6.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από