Πρωταθλήτρια στο Futsal η ΑΕΚ

Σε ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στα πέναλτι η ΑΕΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3-2 (2-2 κ.α. και παράταση) στον πέμπτο τελικό της Futsal Super League και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η ΑΕΚ είναι η πρωταθλήτρια στο Futsal για πρώτη φορά στην ιστορία καθώς σε έναν τελικό που «έσπασε» καρδιές επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3-2 στα πέναλτι στον πέμπτο και τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος. «Ήρωας» για την ΑΕΚ ο τερματοφύλακάς της Θεοφίλου, που έπιασε δύο πέναλτι ενώ είχε και μια σπουδαία επέμβαση λίγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του ματς.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό που στο 8′ άνοιξε το σκορ με τον Παούρη από κοντά. Στο 17′ μάλιστα ο Παπαευστρατίου έκανε και το 2-0 με κεφαλιά και αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου καθώς ο Θανασάι δεν κατάφερε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι λίγο πριν την λήξη με τον (εξαιρετικό) Μπάρδη να αποκρούει.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αρχικά ο Αρτινός με προβολή έκανε το 1-2 στο 29′ και εν συνεχεία ο Ντάντης το 2-2 με δυνατό σουτ.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στην κανονική διάρκεια αλλά και στην παράταση με το ματς να οδηγείται στα πέναλτι όπου με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Θεοφίλου, η ΑΕΚ έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου με τον Παναθηναϊκό να αξίζει κι αυτός συγχαρητήρια για την σπουδαία προσπάθεια που έκανε έχοντας και σημαντικές απουσίες.

Η διαδικασία των πέναλτι

0-1 για τον Παναθηναϊκό με τον Παπαευστρατίου.
0-1 ο Μπάρδης απέκρουσε το πέναλτι του Σκουτέλη.
0-1 ο Θεοφίλου απέκρουσε το πέναλτι του Κατεβτσιάν.
1-1 για την ΑΕΚ με τον Μάνο.
1-2 για τον Παναθηναϊκό με τον Παούρη.
2-2 για την ΑΕΚ με το Θανασάι.
2-2 ο Θεοφίλου απέκρουσε το πέναλτι του Μπάμπη.
3-2 για την ΑΕΚ με τον Ηλιάδη

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από