ΑΕΚ – Ολυμπιακός 27-24

Οι Κιτρινόμαυροι έσπασαν το «ερυθρόλευκο» αήττητο και μείωσαν στον έναν βαθμό τη διαφορά από την κορυφή, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου.

Στα κιτρινόμαυρα βάφτηκε το μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, καθώς η Ενωση επικράτησε στο ΟΑΚΑ των Ερυθρόλευκων με 27-24, για την 18η αγωνιστική της Handball Premier.

Οι γηπεδούχοι έσπασαν το αήττητο των Πειραιωτών και έβαλαν… φωτιά στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς πλέον η διαφορά ανάμεσα σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι μόλις στον έναν βαθμό (33β. – 32β.) και ενώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής περιόδου.

Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα, πάντως, κρατάει την τύχη στα χέρια της, καθώς αν νικήσει τα επόμενα παιχνίδια θα «καπαρώσει» την πρώτη θέση και μαζί το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Εκεί που θα κριθεί πραγματικά ο τίτλος του πρωταθλητή.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα κοντραριστούν και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 16/3.

Η εικόνα του αγώνα:

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 3-2. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, με τη βοήθεια των οπαδών τους αντέδρασαν, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και έφεραν τούμπα το παιχνίδι, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο +3 (14-11).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με την ΑΕΚ να ανεβάζει τη διαφορά στα 6 γκολ (23-16) και να σφραγίζει τη μεγάλη νίκη. Ο Ολυμπιακός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 27-24, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ο ήταν ο Γιάκομπσεν με 11 γκολ. Το παιχνίδι, πάντως, διακόπηκε αρκετές φορές, λόγω των υβριστικών συνθημάτων που ακούστηκαν από την «κιτρινόμαυρη» κερκίδα, αλλά και για φτυσίματα στους παίκτες του Ολυμπιακού. Για πρώτη φορά επίσης χρησιμοποιήθηκε το Video Referee, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και στον τελικό του Κυπέλλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από