Moto GP : Νικητής ο Μορμπιντέλι στη Βαλένθια, πρωταθλητής ο Μιρ

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι πήρε τη νίκη στο Γκραν Πρι του Moto GP στη Βαλένθια αλλά ο Ζοάν Μιρ είναι αυτός που εξασφάλισε μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι πήρε τη νίκη στο Γκραν Πρι του Moto GP στη Βαλένθια αλλά το κέντρο της προσοχής σήμερα (15/11) ήταν ο Ζοάν Μιρ ο οποίος έφτασε στη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ιταλός αναβάτης πήρε την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (14/11) και ξεκίνησε από την πρώτη θέση στον αγώνα της Κυριακής (15/11). Έναν γύρο πριν από το τέλος δέχθηκε προσπέραση από τον Τζακ Μίλερ ωστόσο κατάφερε να προσπεράσει εκ νέου και να πάρει τη νίκη.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μίλερ ενώ στο βάθρο ανέβηκε και ο Πολ Εσπαργκαρό. Ο Ρινς τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ο Μπίντερ στην πέμπτη και ο Ολιβέιρα στην έκτη. Ο πρωταθλητής, Ζοάν Μιρ, πήρε την έβδομη θέση ενώ οι Ντοβιτσιόζο, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Βινιάλες συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Την παράσταση έκλεψε ο Ζοάν Μιρ ο οποίος παρά τη χαμηλή του θέση εξασφάλισε τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς πήρε τους βαθμούς που χρειαζόταν στον σημερινό (15/11) αγώνα. Ο Μιρ δεν ήταν από τα φαβορί αλλά η απουσία του Μαρκ Μάρκεθ έπαιξε τον ρόλο της με αποτέλεσμα ο 23χρονος να κατακτήσει τον τίτλο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από