Formula 1: Το Μονακό… έδωσε την νίκη στον Χάμιλτον

Ο Χάμιλτον άντεξε στην πίεση του ταχύτερου Φερστάπεν, ωστόσο εκμεταλλευόμενος την ιδιαιτερότητα της πίστας πήρε την νίκη στο Grand Prix του Μονακό. Στην δεύτερη θέση ο Φέτελ.

Ακόμα μια νίκη πανηγύρισε στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1  Λούις Χάμιλτον, αυτή την φορά στο Grand Prix του Μονακό. Ο πιλότος της Mercedes άντεξε στην πίεση του ταχύτερου Φερστάπεν, αλλά με όπλο την ιδιαιτερότητα της πίστας πήρε την νίκη.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Φέτελ, ενώ τον ακολούθησαν ο 3ος Μπότας, ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισε  ο Μαξ μετά την ποινή 5 δευτερολέπτων που δέχτηκε.

Ο Χάμιλτον κρατήθηκε εύκολα στην αρχή εύκολα στην κορυφή, ωστόσο όταν  ο Φερστάπεν «άρπαξε» τον Μπότας και ανέβηκε δεύτερος, άσκησε τρομερή πίεση στον κάτοχο του τίτλου. Ο Λεκλέρκ, που ξεκίνησε στην 15η θέση πίεζε εξαρχής για να μπορέσει να καλύψει θέσεις, όμως στον 10ο γύρο τράκαρε, με αποτέλεσμα να μπει το Αυτοκίνητο Ασφαλείας για να μαζέψει τα… χαλάσματα που άφησε πίσω του το διαλυμένο του ελαστικό. Αυτή η σύγκρουση ήταν για να εγκαταλείψει τον αγώνα ο Μονεγάσκος μια και καλή.

Στην συνέχεια, Φερστάπεν και Φέτελ έβαλαν την σκληρή γόμα, ενώ ο Χάμιλτον έβαλε τη μέση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Φιλανδός, ο οποίος ήταν στην δεύτερη θέση να έχει κολλήσει πίσω από τον Βρετανό και να προσπαθεί να κάνει το προσπέρασμα. Ωστόσο, η πίστα του Μονακό έκανε την δουλειά της, με τον Χάμιλτον να οδηγεί με «ελαττωματικά» ελαστικά για περισσότερους από 40 γύρους, όμως να αντέχει μέχρι τέλους, αφήνοντας πίσω του τον λυσσασμένο Μαξ και παίρνοντας παλικαρίσια την 77η νίκη της ολόχρυσης καριέρας του.

Έτσι, με  έντονη την συναισθηματική φόρτιση από τον χαμό του Νίκι Λάουντα μέσα στην εβδομάδα, η Μερσέντες θριάμβευσε στο Μονακό, με τον Λιούις Χάμιλτον να παίρνει την 4η νίκη του στον έκτο αγώνα της σεζόν.

 

https://twitter.com/F1/status/1132662480046579712

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από