Αυλαία» με ισοπαλία και 2η θέση στην Πορτουγκαλέτε για την Εθνική Γυναικών

Με το αποτέλεσμα αυτό, πάντως, η ελληνική ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση του διεθνές τουρνουά του Πορτουγκαλέτε πίσω από τη γηπεδούχο Ισπανία.

Με ισοπαλία 9-9 απέναντι στη Ρωσία, ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών τις υποχρεώσεις της στο διεθνές τουρνουά του Πορτουγκαλέτε. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε 9-5 στις αρχές της τελευταίας περιόδου, αλλά δέχθηκε ένα σερί 4-0 στο φινάλε και ισοφαρίστηκε 4΄΄ πριν τη λήξη. Με το αποτέλεσμα αυτό, πάντως, η ελληνική ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση του τουρνουά, πίσω από τη γηπεδούχο Ισπανία.

Στο παιχνίδι με τη Ρωσία, λοιπόν, η Εθνική μας λειτούργησε ακριβώς αντίθετα απ’ ό,τι είχε κάνει στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την Αυστραλία (όταν είχε γυρίσει το ματς με ένα 6-0 στο τελευταίο οκτάλεπτο). Οι Ελληνίδες προηγούνταν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με πολύ καλή λειτουργία αμυντικά και επιθετικά και έφτασαν να είναι μπροστά 9-5, στο 5.21 πριν από τη λήξη. Σ’ εκείνο το σημείο, σαν να έπαθαν μπλακ άουτ, οι Ρωσίδες το εκμεταλλεύτηκαν, μείωσαν και τελικά ισοφάρισαν στο τελικό 9-9, στα 4 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε.

ΡΩΣΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 9-9.

Οκτάλεπτα: 1-4, 2-1, 1-3, 5-1.

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντερ Κριούροφ): Βερκογκλίντοβα, Γκέρζανιτς 1, Φεντόροβα, Μπέρσνεβα 1, Μπορίσοβα 3, Τολκούνοβα, Σερτζάντοβα 2, Σινάνοβιτς 2, Κραβτσένκο, Κχούρτζινα, Βακχίτοβα, Ρίζνοβα, Κολόβινα.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χρ., Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μαργ., Αβραμίδου 2, Ασημάκη 2, Χυδηριώτη 1, Πάτρα, Πρωτοπαππά 1, Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη 2, Σταματοπούλου.

Στο άλλο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής: Ισπανία – Αυστραλία 11-8. Διαιτητής στο συγκεκριμένο ματς ήταν η Ναταλί Μαρκοπούλου.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη αναδείχθηκε MVP του τουρνουά.

Η Βαθμολογία (Τελική, 3 αγ.):

1. Ισπανία 9

2. ΕΛΛΑΔΑ 4

3. Αυστραλία 3

4. Ρωσία 1

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από