Άνετο πέρασμα από τη Γλυφάδα για τον Ολυμπιακό (12-18)

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα το τμήμα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, καθώς οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν εκτός έδρας με 18-12 της Γλυφάδας

Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού συνέχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Τα κορίτσια του Ολυμπιακού νίκησαν με 18-12 τον ΑΝΟ Γλυφάδας στο κολυμβητήριο του Λαιμού, για την 4η αγωνιστική της Water Polo League, με κορυφαία την Νίνου, με πέντε γκολ (τέσσερα η Άντριους).

Οι «ερυθρόλευκες», αν και δυσκολεύτηκαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, έδειξαν την ποιότητά τους στο τέταρτο οκτάλεπτο και επικράτησαν της Γλυφάδας, φεύγοντας από την Βουλιαγμένη με την τέταρτη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» στη Euroleague: Ποια ομάδα εγκαταλείπει τη διοργάνωση λόγω… NBA Europe

Στην πρώτη περίοδο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 3-2 και 4-3, με τέρματα των Νίνου (4:30) και Άντριους (3:41), αλλά στη συνέχεια, βρέθηκαν πίσω στο σκορ (5-4). Η Άντριους, ωστόσο, στην παίκτρια παραπάνω (1:52), ισοφάρισε σε 5-5, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο οκτάλεπτο.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός ανέβασε «στροφές» και ξέφυγε με +3 (5-8), με την Νίνου στην κόντρα (4:07), ενώ η Άντριους έδωσε «αέρα» +4 (6-10), 56 δευτερόλεπτα για το ημίχρονο. Οι γηπεδούχες, ωστόσο, μείωσαν, για το 10-7 του πρώτου μέρους.

Οι «ερυθρόλευκες» δεν ξεκίνησαν καλά στο τρίτο οκτάλεπτο, δέχθηκαν 3-0 σερί από τον ΑΝΟΓ και ισοφαρίστηκαν (10-10). Η αντίδραση του Ολυμπιακού, όμως, ήταν εξαιρετική, αφού με 3-0 σερί και γκολ της Κουρέτα (0:23), «έκλεισε» την τρίτη περίοδο μπροστά με 13-10. Στο φινάλε του τρίτου οκτάλεπτου, ο Ολυμπιακός «έχασε» την Μυριοκεφαλιτάκη, η οποία αποβλήθηκε με τρεις ποινές.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, οι «ερυθρόλευκες» έδειξαν χαρακτήρα, «πάτησαν γκάζι» και με γκολ της Σέκουλιτς, στο 0:33, έφτασαν στην τελική επικράτηση (12-18) στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Τα οκτάλεπτα: 5-5, 2-5, 3-3, 2-5

ΑΝΟ Γλυφάδας: Κυριακοπούλου, Π. Νίνου, Μουστακαρία2, Λούδη, Γρηγοροπούλου 1, Καλαϊτζή 1, Χέλμη, Τέρνερ 3, Οτσόα 2, Τζωρτζακάκη 1, Μουστάκα, Σαλταμανίκα 2, Τσιάρα, Κολοβού, Δασκαλάκη

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Διρχαλίδου, Κουρέτα 2, Σάντα 2, Κραβαρίτη, Άντριους 4, Σιούτη 1, Μπίκου, Νίνου 5, Πλευρίτου 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Κωνσταντοπούλου, Σέκουλιτς 2, Λαναρά

«Φεύγουμε με τη νίκη, αλλά δεν είναι αυτή η εικόνα που πρέπει να έχουμε»

Δηλώσεις:

Ειρήνη Νίνου: «Λείπουν κάποια κορίτσια. Παρόλα αυτά, θεωρώ πως είμαστε μία πάρα πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να καλύψουμε κάθε κενό. Σίγουρα, δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένες από το σημερινό παιχνίδι, η Γλυφάδα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, της αξίζουν συγχαρητήρια.

Μας κόντραρε πάρα πολύ, φτάσαμε σε ένα σημείο που είχαμε μπλοκάρει στην επίθεση και την άμυνα. Στο ξεκίνημα, δεν ήμασταν καθόλου καλές, δεν ήμασταν συγκεντρωμένες, στην άμυνα ήμασταν χαμένες. Το σημαντικό είναι, ότι φεύγουμε με τη νίκη, αλλά δεν είναι αυτή η εικόνα που πρέπει να έχουμε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από