Σίντεζ Καζάν – Βουλιαγμένη 8-10

Η Βουλιαγμένη επικράτησε της Σίντεζ Καζάν και 10-8 με κορυφαίο τον Μπάσιτς και με νίκη αύριο επί της Γιάντραν, εξασφαλίζει ένα εισιτήριο στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Αποφασιστικό βήμα για να «σπάσει την κατάρα» του Β΄ προκριματικού γύρου του Champions League έκανε η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης, επικρατώντας 10-8 της ρωσικής Σίντεζ Καζάν στο Χέρτσεγκ Νόβι του Μαυροβουνίου, στην πρεμιέρα του Α΄ ομίλου. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο νεοαποκτηθείς Κροάτης Άντριγια Βάσιτς με τέσσερα τέρματα.

Ο ΝΟΒ απέκτησε πλέον το «πάνω χέρι» για μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση και μπορεί να «κλειδώσει» την πρόκριση αύριο (29/9, 20:00), με νίκη επί της γηπεδούχου Γιάντραν.

Αν δεν τα καταφέρει, θα χρειαστεί νίκη την Κυριακή (30/9, 12:00) επί της πιο αδύναμης ομάδας του ομίλου, της ρουμανικής Σπορτούλ Κορόνα, και παράλληλα να μην υπάρξει κάποιο… περίεργο αποτέλεσμα στο ματς της Γιάντραν με τη Σίντεζ Καζάν.

Είναι άλλωστε νωπές οι μνήμες του 2016, όταν ο ΝΟΒ νίκησε το Ανόβερο, αλλά αποκλείστηκε, επειδή οι Γερμανοί νίκησαν τη Γιάντραν και η ελληνική ομάδα είχε χειρότερο συντελεστή τερμάτων στην τριπλή ισοβαθμία.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόκριση στον Γ΄ προκριματικό γύρο εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή συνέχεια για τη Βουλιαγμένη, αφού οι νικητές της φάσης αυτής μπαίνουν στους ομίλους του Champions League, ενώ οι ηττημένοι συνεχίζουν στα προημιτελικά του Euro Cup.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 1-2, 3-3

Σίντεζ Καζάν: Βασίλιεφ 2, Ζακίροφ, Μπουγκάιτσουκ, Νεζίνσκι, Ζινούροφ, Ριζόφ-Αλενίτσεφ, Μαγκομάεφ

Βουλιαγμένη: Μπάσιτς 4, Γκιουβέτσης 2, Γούβης 2, Σολανάκης 2

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από