Αποχαιρέτησε με double το ελληνικό πόλο ο εμβληματικός Πάβιτς

Ο Γιόσιπ Πάβιτς, τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν περάσει από το ελληνικό πόλο κατέκτησε το πρωτάθλημα και κρεμάει το σκουφάκι του ως νταμπλούχος Ελλάδος.

Τι να πει κανείς για τον Γιόσιπ Πάβιτς. Έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, που κόσμησε με την παρουσία του το ελληνικό πόλο, αγωνιζόμενος για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Ο Κροάτης τερματοφύλακας κατέκτησε σε εθνικό επίπεδο με την ομάδα της χώρας του, αλλά είχε… καημό. Το Champions League. Το 2015 όταν και έμεινε ελεύθερος, αποτέλεσε την εισήγηση του Θοδωρή Βλάχου, με τον Μιχάλη Κουντούρη, πρόεδρο της ομάδας να την υλοποιεί και να τον ντύνει στα ερυθρόλευκα.

Με το «Χταπόδι» κάτω από τα δοκάρια του ο Ολυμπιακός ανέβηκε αυτόματα επίπεδο από τη χρονιά αυτή και έπειτα. Προκρίθηκε σε 4 σερί Final 8 και βρέθηκε σε 2 τελικούς Champions League, με τον πολυπόθητο τίτλο τόσο για αυτός όσο και για τους Πειραιώτες να έρχεται το 2018 στη Γένοβα της Ιταλίας, με τον ίδιο να κατακτά τον τίτλο του MVP πράγμα σπάνιο για τερματοφύλακα.

Η καριέρα του στον Ολυμπιακό κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη έχοντας κατακτήσει 4 πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Ελλάδος, με τον ίδιο να ενσωματώνεται πλήρως στον ελληνικό τρόπο ζωής και να μαθαίνει και τη γλώσσα μας.

Φέτος λοιπόν, πέφτει η αυλαία για ένα από τα μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου πόλο. Ο Πάβιτς σε ηλικία 37 χρονών έχει πάρει την απόφαση να σταματήσει το πόλο. Η αναμέτρηση του Λαιμού κόντρα στη Βουλιαγμένη ήταν η τελευταία της καριέρας του σε επίπεδο πρωταθλήματος. Μάλιστα ο Βλάχος τον αντικατέστησε στη διάρκεια της αναμέτρησης για να πάρει το χειροκρότημα από τους φίλους των Πειραιωτών.

Στο Αμβούργο λοιπόν θα δώσει την τελευταία παράσταση της καριέρας του ως παίκτης. Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται σε ένα ακόμα Final 8 του Champions League και είναι σίγουρο πως η εμπειρία του Πάβιτς θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα των ερυθρόλευκων στην προσπάθειά τους να τελειώσουν τη σεζόν ως τρεμπλούχοι…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από