Κυπελλούχος για 21η φορά ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πόλο ανδρών με 18-6 του Εθνικού Πειραιώς και στέφθηκε Κυπελλούχος για 21η φορά στην ιστορία του!

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να μαζεύει κούπες στον Ερασιτέχνη!

Οι « ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με σκορ 18-6 του Εθνικού Πειραιώς στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πόλο ανδρών και στέφθηκαν για 21η φορά στην ιστορία τους Κυπελλούχοι.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος καθ’ όλη τη διάρκεια του τελικού του Final-Four, ενώ ενδεικτικό της πλήρους υπεροχής της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου είναι το γεγονός ότι σε όλα τα οκτάλεπτα ήταν μπροστά στο σκορ.

Πολυνίκης του θεσμού φυσικά είναι ο Ολυμπιακός, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε 28 τελικούς έχει 21 κατακτήσεις από το 1992 και μετά! Επίσης, από τότε που καθιερώθηκε το Final-Four (1999), οι Πειραιώτες έχουν κερδίσει το τρόπαιο 17 φορές!

Ο Εθνικός ήταν ανταγωνιστικός μέχρι και το πρώτο οκτάλεπτο, όπου έχανε για ένα γκολ (3-2), αλλά από τη στιγμή που έγινε το 5-2, η διαφορά δεν έπεσε ποτέ ξανά κάτω από τα δύο τέρματα. Στο τέταρτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο με 6-0 και η ιστορία είχε ήδη γραφτεί.

Πρώτοι σκόρερ του τελικού ήταν οι Γιόκοβιτς και Μυλωνάκης με 3 γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-4,2-5, 0-6

ΕΘΝΙΚΟΣ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Θεοδόσης, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς 2, Βαλιανάτος, Τοράκης 1, Παπαδόγκωνας 1, Χονδροκούκης, Μπελέσης, Λιαπάκης 2, Καραβιώτης, Ξυλούρης, Κατσαούνος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 3, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2 , Γιόκοβιτς 3, Mπουλιούμπασιτς 1, Δερβίσης 2, Κάκαρης, Μουρίκης 2, Γούνας 2, Αργυρόπουλος 2, Χαλυβόπουλος Α.1, Δαλμάρας,  Χαλυβόπουλος Ι.

Διαιτητές: Μιράλης-Κραβαρίτης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από