Τσιτσιπάς : «Σέβομαι τους αντιπάλους μου, ο Μουτέ έχει προβληματική συμπεριφορά»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στο επεισόδιο που είχε ο πατέρας του με τον Μουτέ και στάθηκε στα προβλήματα συμπεριφοράς που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια ο Γάλλος.

Στο επεισόδιο που είχε ο πατέρας του και προπονητής του, Απόστολος, με τον Κορεντίν Μουτέ, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου παιχνιδιού που έδωσαν οι δύο τενίστες, στις εγκαταστάσεις του Πάτρικ Μουράτογλου για το UTS, αναφέρθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο 21χρονος τενίστας τόνισε ότι ο ίδιος και ο πατέρας του σέβονται τους αντιπάλους τους και σε καμία περίπτωση ο Απόστολος δεν θα έλεγε κάτι για να προσβάλει τον Μουτέ. Στη συνέχεια ο Στέφανος αναφέρθηκε στον Γάλλο, τον οποίο γνωρίζει από μικρή ηλικία. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, πολλές φορές στο παρελθόν ο Κορεντίν έχει… ξεφύγει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και έχει προκαλέσει προβλήματα με τη συμπεριφορά του.

«Είπα στον Corentin ότι πρέπει να χαλαρώσει, στην τελική είναι ένα τουρνουά επίδειξης, αλλά υπάρχουν χρηματικά έπαθλα και κάποιοι μπορεί να το παίρνουν περισσότερο στα σοβαρά από κάποιους άλλους. Μπορούμε όμως (στο συγκεκριμένο τουρνουά) να δεχόμαστε οδηγίες από τους προπονητές την ώρα του αγώνα, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί το έκανε τόσο μεγάλο ζήτημα. Ο πατέρας μου σέβεται όλους τους αντιπάλους μου, είναι κάτι που εκείνος με έμαθε, οπότε δεν θα έκανε κάτι τέτοιο σκοπίμως.

Ο Corentin έχει τη δική του προσωπικότητα, τον γνωρίζω από τότε που ήταν 8 ετών, παίζαμε μαζί στα juniors. Έχει διάφορα πρόσωπα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, όταν δεν είναι ήρεμος, δεν ξέρω. Είναι κάτι που μάλλον πρέπει να δουλέψει με τον εαυτό του για να βελτιώσει. Όταν παίζαμε μικροί, πολλές φορές εκνευριζόταν με τους διαιτητές, για μένα δεν ήταν κάτι καινούργιο, το έχω συνηθίσει. Και βεβαίως ο πρώτος μου κανόνας όταν παίζω είναι να μη με επηρεάζουν τα συναισθήματα του αντιπάλου μου. Καμιά φορά οι παίκτες το κάνουν αυτό για να σε αποδιοργανώσουν, γι’ αυτό πάντα συγκεντρώνομαι στον εαυτό μου και δε με νοιάζει τι συμβαίνει στην απέναντι πλευρά του court», ανέφερε.

Όσο για το αν θα ήθελε να μπει το on-court coaching και στο ATP Tour, o Στέφανος απάντησε: «Θα μπορούσαν να ενσωματωθούν κάποια πράγματα. Έχουμε δει κάποιες αλλαγές στη WTA. Δεν έχω μιλήσει με καμία παίκτρια της WTA σχετικά με το πως νιώθει γι’ αυτές τις αλλαγές. Προσωπικά πιστεύω πως το coaching time-out με ενδοεπικοινωνία και η επικοινωνία με εσάς (τους δημοσιογράφους) κατά τη διάρκεια του αγώνα, προσφέρει μια επιπλέον χαλάρωση στους αθλητές και θα ήταν σίγουρα καλό για τους fans, θα βοηθούσε πιθανότατα το άθλημα να μεγαλώσει».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε πολύ καλή σχέση με τον πατέρα μου, είμαστε πολύ ειλικρινείς μεταξύ μας και έχουμε πολύ καλή επικοινωνία, αλλά κάποιες φορές, ειδικά στην άμεση επικοινωνία σε έναν αγώνα, μπορώ να νιώσω το στρες στη φωνή του. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι και να συγκρατήσω τις συμβουλές που θα προσφέρει. Δεν αγχώνομαι γιατί είμαι υπεύθυνος των πράξεών μου, για οτιδήποτε κάνω μέσα στο γήπεδο. Εκείνος είναι εκεί για να βοηθήσει όποτε τον χρειαστώ και έτσι θα παραμείνει. Πάντα στο court θα ακολουθώ το ένστικτό μου και ο τρόπος που θα αντιδράσω σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από