Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ : Οι τσακωμοί, οι κόντρες και ένα εισιτήριο για τον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν (vids)

Ο Ελληνας τενίστας αντιμετωπίζει σήμερα στις 10:30 τον Ρώσο, με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν – Έναν τενίστα με τον οποίο δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις. Ο μεγάλος τσακωμός το 2018, οι υποτιμητικές δηλώσεις, το payback του Τσιτσιπά το 2019 και η μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά του ο συμπατριώτης μας.

Σπουδαία μέρα η σημερινή για τον ελληνικό αθλητισμό, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να αντιμετωπίζει στις 10:30 τον Ντανίλ Μεντβέντεφ για τα ημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν.

Ο Ελληνας τενίστας μετά την ανεπανάληπτη ανατροπή απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ, θέλει να πετάξει έξω και τον Ρώσο και να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό Γκραντ Σλαμ.

Το έργο του 22χρονου συμπατριώτη μας θα είναι πολύ δύσκολο, αφού θα βρει απέναντί του έναν πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει φτάσει μέχρι την 4άδα έχοντας χάσει μόλις δύο σετ. Αυτά στο παιχνίδι με τον Κραΐνοβιτς στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.

Σε όλα τα άλλα παιχνίδια ο Ρώσος έκανε… περίπατο. Συγκεκριμένα, στον πρώτο γύρο απέκλεισε με 3-0 σετ τον Βάσεκ Πόσπισιλ, ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε τον Ρομπέρτο Καρμπέλες Μπαένα για τον δεύτερο γύρο. Στον τρίτο γύρο, όπως, προαναφέραμε κέρδισε δύσκολα στον Φίλιπ Κραΐνοβιτς, ενώ στους «16» απέκλεισε τον Μακένζι ΜακΝτόναλντ με 3-0 και στα προημιτελικά τον συμπατριώτη του Αντρέι Ρούμπλεφ, επίσης με 3-0.

Εξαιρετική πορεία έχει διαγράψει όμως και ο Τσιτσιπάς, ο οποίος στον δρόμο για τα ημιτελικά απέκλεισε κατά σειρά τους Σιμόν (3-0), Κοκκινάκη (3-2), Υμερ (3-0), Μπερετίνι (χωρίς αγώνα) και Ναδάλ (3-2).

Ο Στέφανος γνωρίζει πολύ καλά τον Μεντβέντεφ, με τον οποίο έχει αναμετρηθεί έξι φορές στο παρελθόν. Ο Ρώσος είχε κερδίσει τα πέντε πρώτα παιχνίδια που είχαν δώσει οι δύο τενίστες και είχε εξελιχθεί σε κακό δαίμονα του Στέφανου Τσιτσιπά. Τον Νοέμβριο του 2019 ο Ελληνας τενίστας, όμως, κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη απέναντι στον Ντανίλ, με τον οποίο μάλιστα δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις. Ηταν στο Masters Cup, με τον Στέφανο να επικρατεί με 2-0. Μετέπειτα μάλιστα ο Τσιτσιπάς κατέκτησε τον τίτλο.

Οι δύο τους δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις. «Δεν θέλω να είμαι αγενής, αλλά είναι βαρετό να παίζεις μαζί του. Έχει μεγάλο σερβίς και αν καταφέρεις να το επιστρέψεις, είναι απλά αμέτρητες μπάλες μέσα στο γήπεδο και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να χτυπήσεις όσο πιο δυνατά μπορείς από τη μία άκρη στην άλλη, με ακρίβεια, και να τον κάνεις να τρέχει. Αλλιώς μπορείς απλά να χτυπάς, να χτυπάς και να χτυπάς. Έρχονται συνέχεια οι μπάλες πίσω. Δεν ξέρω… Είναι απλά μια ακόμα μέρα στο γραφείο», είχε πει ο Τσιτσιπάς το 2019 για τον Ρώσο, που βρίσκεται στο Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης και θέλει να βρεθεί σε έναν ακόμα τελικό.

«Είπε ότι το παιχνίδι μου είναι βαρετό; Αλήθεια; Εντάξει, δεν θα διαφωνήσω μαζί του. Καθένας έχει το στυλ του. Αν κάποιος νομίζει ότι είναι βαρετό, εντάξει, δεν υπάρχει πρόβλημα. Σίγουρα δεν είμαστε φίλοι, αλλά ούτε εχθροί. Είμαστε απλά συνάδελφοι. Κάθε παίκτης μπορεί να πει πράγματα για άλλον. Όμως, δεν παίρνω πια στα σοβαρά τον Τσιτσιπά. Ειδικά μετά τα όσα είπε για τους πανηγυρισμούς του Laver Cup. Είπε ότι τον ανάγκασαν να πιει αλκοόλ. Και είπε ‘μαμά ήταν απαίσιο’. Ποιος μπορεί να τον πάρει σοβαρά μετά από αυτό», είχε απαντήσει από την πλευρά του ο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Η κόντρα των δύο αθλητών δεν άρχισε τώρα. Εχει τις ρίζες της το 2018. Οι δύο τενίστες είχαν παίξει στο τουρνουά του Μαϊάμι και το κορτ είχε μετατραπεί σε ρινγκ. Όπως είχε αναφέρει ο Μεντβέντεφ, ο Στέφανος κατά τη διάρκεια της χειραψίας είχε αποκαλέσει τον αντίπαλό του «Σκατορώσο», με τον 23χρονο τενίστα να γίνεται έξαλλος.

«Καλύτερα να βγάλεις τον σκασμό», είπε ο νεαρός Ρώσος και κινήθηκε έξαλλος προς το μέρος του Τσιτσιπά. «Στέφανε, θέλεις να με κοιτάξεις και να μιλήσεις; Υπάρχουν κανόνες. Πηγαίνεις επειγόντως στην τουαλέτα για πέντε λεπτά, μετά σε let δεν ζητάς συγγνώμη και νομίζεις ότι είσαι καλό παιδί; Κοίταξέ με! Κοίταξέ με! Δεν με κοιτάς».

Ο διαιτητής προσπαθούσε να ηρεμήσει τον Μεντβέντεφ, ενώ ο Στέφανος συνέχισε ατάραχος να μαζεύει τα πράγματά του, αγνοώντας τον Ρώσο. «Αυτός το άρχισε», είπε στον umpire ο Μεντβέντεφ. «Αυτός το άρχισε. Είπε Σκατορώσε, νομίζεις ότι αυτό είναι φυσιολογικό; Του απάντησα γιατί δεν ξέρει να τσακώνεται. Είναι ένα μικρό παιδί που δεν ξέρει να τσακώνεται. Αν δεν έλεγε τίποτα δεν θα είχα πρόβλημα μαζί του. Αλλά όταν λέει κάτι και θέλει να τσακωθούμε, πρέπει να το κάνει. Και μετά δεν με κοιτάει». Ο Μεντβέντεφ επίσης είχε ενοχληθεί με την εν γένει στάση του Στέφανου κατά τη διάρκεια του αγώνα, την αργή του επιστροφή στο κορτ μετά το toilet break, αλλά και το γεγονός ότι δεν είχε ζητήσει συγγνώμη μετά από ένα net play.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος πολύ δύσκολα θα έλεγε «Σκατορώσο» τον Μεντβέντεφ, καθώς η μητέρα του Γιούλια, είναι Ρωσίδα και ως εκ τούτου και ο ίδιος έχει ρωσικές ρίζες.

Το δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο στην κόντρα των δύο αθλητών γράφτηκε τον Απρίλιο του 2019. Ο Ρώσος είχε ανεβάσει μια φωτογραφία από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας των παικτών στο παλάτι του Μονακό και τάγκαρε όλους τους παίκτες, εκτός από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Η σχέση των δύο αθλητών είναι… εκρηκτική ή απλά «περίεργη», όπως τόνισε και ο Ζβέρεφ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει ακόμα πολλά κεφάλαια η ιστορία και θα υπάρξουν νέα επεισόδια, καθώς Τσιτσιπάς και Μεντβέντεφ αποτελούν το μέλλον του παγκοσμίου τένις και θα βρεθούν πολλές φορές αντιμέτωποι…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από