«Αέρα» στους «8» του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς! (2-0, vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ (6-3,6-4) του Κριστιάν Γκαρίν από τη Χιλή και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά του Μόντε Κάρλο - Με ποιον θα αγωνιστεί στους «8» ο Έλληνας τενίστας

Σκληροτράχηλος αντίπαλος ο Κριστιάν Γκαρίν (Νο.24) από τη Χιλή. Το είχε δείξει και πέρσι στο Αμβούργο όταν είχε χάσει πολύ δύσκολα με 2-1 από τον Στέφανο Τσιτσιπά. Σήμερα το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά ο «Στεφ» στα κρίσιμα σημεία του αγώνα απέδειξε γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους του παγκόσμιου τένις! Και με 2-0 σετ (6-3, 6-4) απέκλεισε τον Γκαρίν, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Masters Rolex Monte Carlo (1000άρι).

Αντίπαλος του «Tsitsifast» στους «8» ο Ισπανός Φοκίνα Νταβίντοβιτς, Νο.58 της Παγκόσμιας Κατάταξης, που νίκησε 2-0 σετ τον Γάλλο Πουίλ (Νο.86).

Εύκολη πρόκριση όπως δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, αλλά ο Γκαρίν το πάλεψε. Με όσες δυνατότητες έχει ως παίκτης. Με τον Έλληνα αντίπαλό (Νο.5) του όμως να είναι κλάσεις ανώτερος.

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν… χέρι-χέρι. Για να γίνει το πρώτο break στο ματς πέρασε αρκετή ώρα. 1-0 ο Στεφ, 1-1 ο Γκαρίν, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3, 4-3. Σε αυτό ακριβώς το σημείο όμως κρίθηκε το πρώτο σετ. Διότι ο Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο break του αγώνα, πραγματοποιώντας το 5-3. Με το σετ να ολοκληρώνεται αμέσως μετά (6-3).

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με break του Τσιτσιπά, ο οποίος από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις του. Μέχρι το 4-3 ο Έλληνας αθλητής είχε το προβάδισμα και τον έλεγχο του σετ, ωστόσο ο Γκαρίν ισοφάρισε (4-4) με break και… άγχωσε τον «Στεφ».

Για πολύ λίγο όμως. Καθώς ο Τσιτσιπάς στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα έκανε break (5-4) και στη συνέχεια πήρε εύκολα το τελευταίο game για το τελικό 6-4 (2-0 στα σετ).

Τα highlights της αναμέτρησης:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από