Στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο σετ με 7-5 κόντρα στον Νταβίντοβιτς Φοκίνα, αλλά το ματς σταμάτησε εκεί καθώς ο Ισπανός αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού. Πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά του Μόντε Κάρλο ο Έλληνας τενίστας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο σετ με 7-5 κόντρα στον Νταβίντοβιτς Φοκίνα, αλλά το ματς σταμάτησε εκεί καθώς ο Ισπανός αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού. Πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά Rolex Monte Carlo, Masters 1000 ο Έλληνας τενίστας.

Το πρώτο (και μοναδικό) σετ ήταν αρκετά αμφίρροπο, με τον Φοκίνα (Νο.58 της Παγκόσμιας Κατάταξης) να το παλεύει όσο μπορεί, αλλά ο τραυματισμός στον μηρό του αριστερού του ποδιού τον «πρόδωσε» και αποσύρθηκε από το ματς πρόωρα.

Μέχρι το 3-3 δεν υπήρξε κάποια έκπληξη. Οι δύο τενίστες υπερασπίζονταν με επιτυχία το σερβίς τους, μέχρι το σημείο που ο Φοκίνα τραυματίστηκε. Το ιατρικό τιμ μπήκε στο κορτ για να ελέγξει αυτές τις ενοχλήσεις, με τον Φοκίνα όμως να συνεχίζει κανονικά στο ματς μετά από λίγα λεπτά.

Και εκεί έγινε η μεγάλη έκπληξη. Ο Φοκίνα, παρά τις ενοχλήσεις που αισθανόταν στο αριστερό του πόδι, όχι μόνο συνέχισε στο ματς, αλλά έκανε και break στον Τσιτσιπά για να προηγηθεί με 4-3. Ο «Στεφ», ωστόσο, στο πιο κρίσιμο σημείο του σετ πραγματοποίησε την απόλυτη ανατροπή. Αρχικά έκανε break στο break και εν συνεχεία υπερασπίστηκε εύκολα το σερβίς του για το 5-4.

Ο Φοκίνα ισοφάρισε σε 5-5, όμως ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του για το 6-5 και έφτασε τελικώς στη νίκη με break, κάνοντας το 7-5. Ο Φοκίνα αποσύρθηκε και το ματς ολοκληρώθηκε εδώ, με τον Έλληνα τενίστα να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γκοφέν – Έβανς.

Ο Τσιτσιπάς είχε 8 winners και 9 αβίαστα και ο Ισπανός 15-23.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από