Τα επόμενα βήματα του Στέφανου Τσιτσιπά

Από το Μόντε Κάρλο, στην Βαρκελώνη ο Ελληνας τενίστας – Όλα τα τουρνουά στα οποία θα λάβει μέρος μέχρι το Ρολάν Γκαρός (30/5).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το Monte Carlo Masters χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ και ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την περιπέτειά του στη χωμάτινη σεζόν.

Ο 22χρονος έγινε ο πρώτος Ελληνας που κατακτά τουρνουά Masters 1000 και έδειξε ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση ενόψει του Ρολάν Γκαρός, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου.

Πριν το δεύτερο Γκραντ Σλαμ της φετινής σεζόν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα λάβει μέρος σε άλλα τρία τουρνουά. Συγκεκριμένα, αυτή την εβδομάδα θα παίξει στο Barcelona Open (19-25). Πριν από λίγες ώρες μάλιστα, ο συμπατριώτης μας έμαθε και το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, αφού περνάει bye τον πρώτο γύρο ως seeded player.

Ο Ελληνας τενίστας, Νο. 5 στην παγκόσμια κατάταξη, βρίσκεται στον Νο.2 του ταμπλό, πίσω από τον Ράφαελ Ναδάλ και στον δεύτερο γύρο θα παίξει με τον νικητή του Χαούμε Μουνάρ – Τιάγκο Μοντέιρο, με τον Ισπανό να είναι το φαβορί του ζευγαριού. Χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει για τον Στέφανο, ο οποίος εάν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και φτάσει στον τελικό, όπου πιθανότατα θα βρει απέναντί του τον Ράφαελ Ναδάλ, θα παίζει ασταμάτητα μέχρι τις 25 Απριλίου.

Μετά το τουρνουά της Βαρκελώνης, ο «Τσιτσιφάστ» θα ταξιδέψει στην Μαδρίτη για να λάβει μέρος στο Madrid Open, το οποίο θα ξεκινήσει στις 3 Μαΐου (3-9/5). Είναι το δεύτερο χωμάτινο Masters της φετινής σεζόν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2019 ο Ελληνας τενίστας είχε φτάσει στον τελικό του εν λόγω τουρνουά, όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Πριν αντιμετωπίσει τον Σέρβο είχε κερδίσει τον Ράφαελ Ναδάλ. Μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην καριέρα του.

Στη συνέχεια θα μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Ιταλία και συγκεκριμένα στη Ρώμη για να αγωνιστεί στο Internazionali BNL d’ Italia, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 10-16 Μαΐου. Το τρίτο χωμάτινο Masters και τελευταίο μεγάλο τουρνουά πριν το Ρολάν Γκαρός. Το γαλλικό Γκραντ Σλαμ θα ξεκινήσει στις 30/5 αντί για τις 23 Μαΐου, που είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η μετάθεσή του κατά μία εβδομάδα έγινε λόγω του lockdown που υπάρχει στο Παρίσι και των περιορισμών που ισχύουν λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού στη γαλλική πρωτεύουσα.

Αναλυτικά τα επόμενα τουρνουά που θα παίξει ο Στέφανος:

Barcelona Open ATP 500               19-25 Απριλίου

Madrid Open      3-9 Μαΐου

Internazionali BNL d’ Italia            10-16 Μαΐου

Roland Garros    23 Μαΐου – 6 Ιουνίου

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από