Τένις: Διπλή πρωτιά για τον Στέφανο Διαμαντή

Ο Στέφανος Διαμαντής κατέκτησε δύο νίκες τόσο στο μόνο όσο και στο διπλό με συμπαίκτη του τον Γιώργο Λαζαρίδη στο τουρνουά τένις με αμαξίδιο της αρχαίας Μεσσήνης.

Ο Στέφανος Διαμαντής τελείωσε τη χρονιά με ιδανικό τρόπο. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του τένις με αμαξίδιο θριάμβευσε στο μονό, αλλά και στο διπλό με συμπαίκτη του τον Γιώργο Λαζαρίδη. Στο τουρνουά που διεξήχθη στην αρχαία Μεσσήνη ο Διαμαντής πέρασε τον πρώτο γύρο χωρίς αγώνα.

Έπειτα, βρήκε στο δρόμο του του τον Λετονό, Έρβις Κάπα τον οποίο και νίκησε με 6-1, 6-0. Στα προημιτελικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Γκάι Σασόν από τον Ισραήλ επικρατώντας με 6-2, 6-3, ενώ στον ημιτελικό πήρε τη νίκη απέναντι στον Νίκολα Βανλερμπέγκε (Γαλλία) με 6-1, 6-3. Στον τελικό είχαμε ελληνικό εμφύλιο με τον Διαμαντή να αντιμετωπίζει τον Γιώργο Λαζαρίδη και να κατακτά το τουρνουά με 6-1, 6-0.

Οι δυο αντίπαλοι έγιναν συμπαίκτες στο διπλό και επιβλήθηκαν με 6-0, 6-1 επί τον Μάτας και Βιλίστε από την Εσθονία στα προημιτελικά και ύστερα πέρασαν στον τελικό νικώντας τους Ιταλούς Αμαντόρι και Σπάνο με 6-1, 6-1. Στον τελικό οι Έλληνες τενίστες αντιμετώπισαν τους Νίκολα Βανλερμπέγκε (Γαλλία) και Τανέλι Τένχουνεν (Φινλανδία) σε μία εντυπωσιακή μάχη την οποία το ελληνικό δίδυμο κέρδισε με 6-7 (3), 7-5 (7).

Έτσι, ο Διαμαντής ολοκλήρωσε τις προσπάθειες του για φέτος όντας στο Νο 30 της Παγκόσμιας κατάταξης στο μόνο, ενώ στην 46η θέση βρίσκεται ο Γιώργος Λαζαρίδης. Στο διπλό ο Διαμαντής είναι στην 22η θέση, ενώ ο Γιώργος Λαζαρίδης στην 40ή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από