Σάκκαρη – Παρίσας-Ντίας 2-0: Πρόκριση στο… ρελαντί

Δίχως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της Noύρια Παρίσα-Ντίας με σκορ 2-0 και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16» του Linz Open.

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε την πρώτη της εμφάνιση μετά το Australian Open και έφτασε σε μια σχετικά εύκολη νίκη επί της Νούρια Παρίσας-Ντίας (Νο.79) με 2-0 σετ στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Linz Open της Αυστρίας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν… σίφουνας στο πρώτο σετ το οποίο και κατέκτησε με 6-1 πολύ εύκολα, όμως στο δεύτερο τα βρήκε… σκούρα, αφού δεν μπόρεσε να φτάσει γρήγορα στη νίκη. Παρόλα αυτά στο τάι μπρέικ έδειξε την καλή της πλευρά και έφτασε στο 7-6 για το τελικό 2-0. Πλέον, η αντίπαλό της στους «16» θα είναι η Ρωσίδα Βαρβάρα Γκράτσεβα (Νο.84).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Σάκκαρη να κατακτά σχετικά εύκολα το πρώτο γκέιμ για το 1-0. Στη συνέχεια η Παρίσας-Ντίας απάντησε και με ένα γρήγορο love game μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσα. Μάλιστα η Ισπανίδα άρχισε καλά και στο τρίτο γκέιμ, όμως η Μαρία γύρισε το εις βάρος της αποτέλεσμα για να κάνει το 2-1. Από εκεί και πέρα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια γύρισε τον… διακόπτη. Η Μαρία πέρασε σαν… σίφουνας από την αντίπαλος της κατακτώντας τα επόμενα τέσσερα γκέιμ χωρίς να αντιμετωπίσει την παραμικρή δυσκολία. Φτάνοντας έτσι αρκετά άνετα στο να κάνει το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστριες υπερασπίστηκαν μέχρις εσχάτων το σερβίς τους πηγαίνοντας στο χέρι-χέρι μέχρι το 5-5. Εκεί η Σάκκαρη έκανε το πρώτο μπρέικ του σετ για το 6-5, όμως η Ισπανίδα αντίπαλός της απάντησε με τον ίδιο τρόπο και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί η Μαρία ήταν πιο ψύχραιμη και καταφέρνοντας να πάρει τη νίκη και μαζί την πρόκριση στους «16» του τουρνουά.

Τα σετ: 6-1, 7-6(6)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από