Αυτοκράτειρα στη Ρώμη η Ελίνα Σβιτόλινα (vid)

Η Ουκρανή διέλυσε με 2-0 σετ τη Σιμόνα Χάλεπ και κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το Internazionali BNL d' Italia.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Ελίνα Σβιτόλινα το υποτιθέμενο ντέρμπι με την Σιμόνα Χάλεπ, με την Ουκρανή να κερδίζει εύκολα τη Ρουμάνα με 2-0 σετ και να κατακτά για δεύτερη σερί χρονιά το Internazionali BNL d’ Italia.

Η Σβιτόλινα μάλιστα έχασε μόλις 4 γκέιμς στην αναμέτρηση με το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης και απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι μία πολύ σπουδαία τενίστρια. Ο φετινός τελικός μάλιστα ήταν ένα remake του περσινού, με την Ουκρανή και πάλι να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην «αιώνια πόλη».

Φέτος, τα πράγματα ήταν ακόμα πιο εύκολα για την 23χρονη, καθώς η Σιμόνα Χάλεπ άργησε να μπει στο κλίμα του παιχνιδιού. Η Σβιτόλινα κατέκτησε με άνεση το πρώτο σετ με 6-0 και στο δεύτερο μετά από μία πολύ μεγάλη μάχη κατάφερε να κάνει το 6-4 και το 2-0.

Η Ουκρανή κέρδισε τους 22 από τους 27 πόντους στα πρώτα της σερβίς, ενώ η Χάλεπ δεν είχε ούτε ένα μπρέικ πόιντ! Από την άλλη, η Ρουμάνα υπέστη 4 μπρέικ και έχασε σχεδόν τους μισούς πόντους που σέρβιρε.

Αυτή ήταν η 4η νίκη της Σβιτόλινα επί της Ρουμάνας, με την Ουκρανή να κατακτά τον 12ο τίτλο στην καριέρα της. Φέτος, έφτασε ήδη τους 3 τίτλους, μετά το Μπρισμπέιν και το Ντουμπάι.

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από