Ρολάντ Γκαρός: Έκανε το πρώτο βήμα η Γραμματικοπούλου (vid)

Η Ελληνίδα τενίστρια νίκησε στον πρώτο γύρο των προκριματικών την Σοφία Ζουκ με 2-1 σετ και στο δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Αννα Καλίνσκαγια.

Ένα βήμα πιο κοντά στην είσοδό της στο κυρίως ταμπλό του Ρολάντ Γκαρός βρίσκεται η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, μετά τη νίκη της στον πρώτο γύρο των προκριματικών επί της Σοφία Ζουκ με 2-1 σετ (6-1, 1-6, 7-6).  Ο αγώνας της Ελληνίδας τενίστριας με τη Ρωσίδα ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης, ωστόσο, διεκόπη λόγω βροχής και συνεχίστηκε σήμερα το μεσημέρι.

Η 21χρονη τενίστρια πήρε το πρώτο σετ με 6-1, αλλά έχασε το δεύτερο με 1-6 και το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τρίτο σετ. Εκεί η Βαλεντίνη προηγήθηκε 3-0 με διπλό μπρέικ, ωστόσο, η Ρωσίδα επέστρεψε και μάλιστα προηγήθηκε με 4-3. Η Ελληνίδα δεν πανικοβλήθηκε, κράτησε το σερβίς της και ισοφάρισε σε 4-4 και στη συνέχεια έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Η Γραμματικοπούλου προηγήθηκε με 5-4 και 6-5, αλλά δεν κατάφερε να κλείσει το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο τάι μπρέικ.

Στη ρώσικη ρουλέτα η Βαλεντίνη έσωσε ένα ματς πόιντ και μετά από μία πολύ μεγάλη μάχη κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη. Στον επόμενο γύρο η 21χρονη θα αντιμετωπίσει την 19χρονη Αννα Καλίνσκαγια, η οποία την Τρίτη κέρδισε με 6-2, 6-0 την Κάιλα Ντέι.

Το ματς πόιντ του παιχνιδιού:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από