Χείμαρος ο Ναδάλ, στον τελικό του Ρολάν Γκαρός

Ο Ράφα Ναδάλ νίκησε τον Ντελ Πότρο (3-0) στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός και έκλεισε θέση σε άλλον έναν τελικό της εν λόγω διοργάνωσης.

Ο Ναδάλ, Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, πιστοποίησε την καταπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και υπενθύμισε πως στο Ρολάν Γκαρός είναι το απόλυτο αφεντικό. Επιβλήθηκε με 3-0 του Νο.4 της κατάταξης, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο και προκρίθηκε στον τελικό.

Ο 32ρονος θρυλικός τενίστας, ζορίστηκε από τον Αργεντινό μόνο στο 1ο σετ (6-4), αλλά με 35 winners του Ισπανού, ο Ντελ Πότρο δεν είχε καμία ελπίδα και έχασε τα άλλα δύο σετ (6-1, 6-2). Μετά το 3-0 λοιπόν ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει στον Τελικό της διοργάνωσης τον Ντόμινικ Τιμ, τον μόνο τενίστα που τον έχει νικήσει στο χώμα την τελευταία διετία.

Ο Ναδάλ την Κυριακή (9/6) θα διεκδικήσει τον 17ο Γραν Σλαμ τίτλο του και 11ο στη συγκεκριμένη διοργάνωση, έχοντας ως μεγάλο στόχο τον απόλυτο αριθμό των 20 τίτλων που κατέχει – ποιος άλλος; – ο Ρότζερ Φέντερερ.  Ο τενίστας από τη Μαγιόρκα έφτασε τις 85 νίκες (85-2) στο Ρολάν Γκαρός και τις 234 σε επίπεδο Γκραν Σλαμ (234-43).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από