Νίκη με ανατροπή για τον Φέντερερ (vid)

Ο Ελβετός τα βρήκε σκούρα στην πρεμιέρα του στο Mercedes Cup, αλλά τελικά επικράτησε με 2-1 σετ του Μίσα Ζβέρεφ και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τον πρώτο του αγώνα μετά από 2,5 μήνες έδωσε ο Ρότζερ Φέντερερ, με τον Ελβετό τενίστα να κερδίζει στην πρεμιέρα στο τουρνουά του Mercedes Cup με 2-1 σετ τον Μίσα Ζβέρεφ.

Ο «Μαέστρος» χρειάστηκε χρόνο για να εγκλιματιστεί στις συνθήκες του τουρνουά που διεξάγεται τη Στουτγκάρδη, με αποτέλεσμα να χάσει το πρώτο σετ με 6-3. Στη συνέχεια ο Φέντερερ βρήκε τα πατήματά του και ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Στο δεύτερο σετ το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε με 6-4 και έφερε το ματς στα ίσια. Στο τρίτο και καθοριστικό σετ ο Ελβετός κυριάρχησε κατά κράτος στο κορτ και με 6-2 γκέιμς πήρε την πολυπόθητη νίκη και μαζί την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο πολύπειρος τενίστας, ο οποίος σε 2 μήνες θα πατήσει τα 37, χρειάζεται δύο ακόμα νίκες στη Γερμανία, προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Στα προημιτελικά ο Φέντερερ θ α αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Γκουίντο Πέγια-Πράνες Γκανεσβάραν. Ο Αργεντινός νίκησε με 2-0 σετ τον Τζον Μίλμαν, ενώ ο Ινδός έκανε τη μεγάλη έκπληξη και νίκησε με 2-1 σετ τον Ντένις Σαποβάλοφ.

Δείτε το βίντεο με το match point του Φέντερερ:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από