Παλικαρίσια νίκη με ανατροπή για τον Τσιτσιπά

Ο Ελληνας τενίστας νίκησε με 2-1 σετ τον Μάλεκ Τζαζίρι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Λιμπέμα Οπεν, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρισάρντ Γκασκέ.

Δεν τα παρατάει ποτέ ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο Ελληνας τενίστας νίκησε με ανατροπή 2-1 σετ (4-6, 7-6 (6), 6-2) τον Μάλεκ Τζαζίρι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Λιμπέμα Οπεν, που διεξάγεται στο Χερτόγκενμπος της Ολλανδίας.  Ο 19χρονος βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ, ενώ στο τάι μπρέικ του δεύτερου σετ «έσβησε» ματς πόιντ του Τυνήσιου και με τεράστια ψυχικά αποθέματα έφτασε σε μια παλικαρίσια νίκη. Στο πρώτο σετ ο Τζαζίρι εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Τσιτσιπά και με μπρέικ σε καθοριστικό σημείο έκανε το 6-4.

Στην αρχή του δεύτερου σετ ο Τυνήσιος προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο, ο Ελληνας τενίστας ισοφάρισε σε 3-3 και τελικά το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος αντιμετώπισε ματς πόιντ, αλλά παρέμεινε ψύχραιμος, «έσβησε» την ευκαιρία του αντιπάλου του και με 8-6 έκανε το 1-1.

Στο τελευταίο σετ ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε απόλυτα στο γρασίδι του ολλανδικού τουρνουά και με δύο μπρέικ έκανε το 6-2. Αυτός θα είναι ο 5ος φετινός προημιτελικός για τον Ελληνα τενίστα, ο οποίος στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον πολύπειρο Ρισάρντ Γκασκέ. Ο Γάλλος στη φάση των «16» απέκλεισε εύκολα τον Εβγκένι Ντοσκόι με 2-0 σετ (6-2, 6-2).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από