Ζβέρεφ – Τσιτσιπάς 0-2: Ζορίστηκε αλλά προκρίθηκε στους «8» του Μόντε Κάρλο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του ATP Masters 1000 του Μόντε Κάρλο - Αντίπαλος στους «8» ο Κατσάνοφ.

Την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο πανηγυρίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-0 σετ (7-5, 7-6) του Αλεξάντρερ Ζβέρεφ. Εκεί θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Κάρεν Κατσάνοφ για να διεκδικήσει μια θέση στην τετράδα.

Ο Έλληνας τενίστας ζορίστηκε αρκετά στο πρώτο σετ από τον Γερμανό, ενώ στο δεύτερο έφτασε κοντά σε μια εύκολη επικράτηση, όμως ο αντίπαλός του επέστεψε από το 5-0. Παρόλα αυτά ο Στέφανος έδειξε ψυχραιμία και έφτασε στο τελικό 2-0 παίρνοντας την πρόκριση.

Το πρώτο σετ ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο, με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους, μην επιτρέποντας στον άλλον να… σκεφτεί το μπρέικ. Έτσι φτάσαμε στο 5-5. Εκεί ο Τσιτσιπάς πήρε το επόμενο γκέιμ για το 5-6 και λίγο αργότερα έφτασε στο πρώτο μπρέικ του αγώνα για να κάνει το 7-5 και μαζί το 1-0.

Το δεύτερο σετ ήταν πραγματικά απίστευτο. Ο Στέφανος μπήκε με… σπασμένα τα φρένα και με τρομερή εμφάνιση έκανε ό,τι ήθελε στο κορτ για να φτάσει στο 5-0 με δύο μπρέικ. Κάπου εκεί όμως όλα άλλαξαν. Ξαφνικά ο Γερμανός πήρε… μπρος και με μια μεγάλη αντεπίθεση ισοφάρισε σε 5-5!

Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς του για το 6-6, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς έμοιαζε να βρίσκει ξανά ρυθμό, καταφέρνοντας να επικρατήσει με 7-3, για να κάνει το τελικό 2-0 στα σετ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από