Ξανά με προπονητή τον Τόμι Χιλ η Ελληνίδα τενίστρια – Η Μαρία Σάκκαρη με τον Βρετανό πλέον στο πλευρό της, θέλει να επιστρέψει σε υψηλές πτήσεις και στο top-10 της WTA.
Η Μαρία Σάκκαρη είναι η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια και μία από τις καλύτερες στον κόσμο. Αποδεδειγμένα. Η τωρινή θέση της στην παγκόσμια κατάταξη της WTA (Νο. 82) δεν αντικατοπτρίζει την αξία της και σε καμία περίπτωση δεν είναι ενδεικτική της ποιότητά της.
Είναι αποτέλεσμα του τραυματισμού που είχε το περσινό καλοκαίρι στον δεξί της ώμο και την ανάγκασε να μείνει για αρκετό καιρό εκτός δράσης. Ένας τραυματισμός που της κόστισε αρκετά. Τόσο αγωνιστικά όσο και βαθμολογικά, με την Μαρία να προσπαθεί να επιστρέψει σε υψηλές πτήσεις και να παίξει και πάλι το τένις που ορίζουν οι δυνατότητές της.
Το τένις που είχαμε απολαύσει τα προηγούμενα χρόνια, όταν ήταν σταθερά στην πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης. Το τένις που την έφερε μια… ανάσα από το No.1 τον Μάρτιο του 2022: Εκεί που θα είχε βρεθεί αν είχε κερδίσει τον τελικό του Indian Wells απέναντι στην Ίγκα Σβίατεκ (σ.σ είχε ηττηθεί με 4-6, 1-6 από την Πολωνή). Στην κορυφή, που είναι ένας από τους στόχους της. Εκεί που ονειρεύεται να βρεθεί κάποια στιγμή.
Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή της. Να βρει ρυθμό μα πάνω από όλα να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Σιγουριά. Σταθερότητα. Να γίνει και πάλι η «σκληρή» Μαρία που είχαμε συνηθίσει. Τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά. Οι αλλαγές προπονητών που είχε το τελευταίο διάστημα δεν πήγαν όπως θα ήθελε. Δεν τη βοήθησαν να βρει αυτό που έψαχνε.
Οι Ντέιβιντ Γουίτ, Σέρχι Μπρουγκέρα και Ρέιμοντ Σλόουτερ δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα, με την Μαρία να ολοκληρώνει τη συνεργασία της με τον τελευταίο (σ.σ ο Ολλανδός αποχώρησε από το τιμ για οικογενειακούς λόγους) και να πηγαίνει σε μια δοκιμασμένη και άκρως πετυχημένη λύση: Αυτή του Βρετανού Τόμι Χιλ, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν προπονητής της Αμερικανίδας, Πέιτον Στερνς.
Η Μαρία γνωρίζεται πολύ καλά με τον Τόμι, με τον οποίο συνεργάστηκε για έξι χρόνια. Ο Χιλ ήταν προπονητής της Σάκκαρη μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024, όταν αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τη συνεργασία τους. Έξι χρόνια γεμάτα επιτυχίες. Τα καλύτερα της Μαρίας στο τουρ, με την συμπατριώτισσά μας να κατακτά τίτλους, να πετυχαίνει σπουδαίες νίκες και να εδραιώνεται στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Χιλ κατάφερε να βγάλει από τη Μαρία τον καλύτερό της εαυτό. Της γέμισε με αυτοπεποίθηση. Της έδωσε ώθηση. Την εκτόξευσε. Μαζί «τρέλαναν» πολλές φορές το παγκόσμιο τένις. Το ίδιο θέλουν να κάνουν και πάλι. Η επιλογή της Μαρίας να συνεργαστεί ξανά με τον Τόμι είναι η καλύτερη.
Η ιδανική για τη δεδομένη στιγμή, με την Σάκκαρη να ψάχνει το come back. Την επιστροφή στο κορυφαίο επίπεδο. Με τον Χιλ έφτασε στον Νο.3, έπαιξε σε 3 ημιτελικούς Grand Slams, πήρε τίτλο WTA 1000 και έμεινε 125 σερί εβδομάδες στο top-10 της WTA. Ξέρει ότι με τον Βρετανό μπορεί να επιστρέψει εκεί που ανήκει: Στην ελίτ του παγκόσμιου τένις.
Η συνεργασία τους μάλιστα αρχίζει άμεσα, με την Μαρία να ξεκινάει προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Τόμι Χιλ, με το πρώτο τουρνουά που θα δούμε ξανά τον Βρετανό στο box της Σάκκαρη να είναι αυτό της Μαδρίτης, το οποίο θα ξεκινήσει στις 22 Απριλίου.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η 29χρονη φέτος μέχρι στιγμής έχει δώσει 18 παιχνίδια, έχοντας 7 νίκες και 11 ήττες απολογισμό. Τελευταία ήττα αυτή από την Τζέσικα Μπούζας Μανέιρο στον πρώτο γύρο του τουρνουά της Ρουέν με 2-1 σετ. Μια ήττα σε ένα παιχνίδια στο οποίο η Μαρία είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, όπως στα περισσότερα φετινά.
Πλέον, με τον Τόμι Χιλ στο πλευρό της θα προσπαθήσει για το come back. Για να γυρίσει στο τοπ επίπεδο. Για να βρει τον εαυτό της, έχοντας δίπλα της εκτός από έναν ικανό προπονητή και έναν πολύ καλό φίλο, όπως είχε δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν.