Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη νίκη απέναντι στον Πάτρικ Κρίπσον για το τουρνουά της Μαδρίτης.
Στη δύσκολη νίκη, που πέτυχε με ανατροπή απέναντι στον Πάτρικ Κρίπσον, για τον πρώτο γύρο του τουρνουά της Μαδρίτης, αναφέρθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.
«Έπαιξα πραγματικά πολύ καλό τένις, ειδικά στο σερβίς προς το δεύτερο και τρίτο σετ. Ήμουν λίγο νευρικός στην αρχή του αγώνα. Μείωσα την ένταση μερικές φορές. Είναι ενδιαφέρον γιατί όλη την εβδομάδα εδώ έκανα προπονήσεις. Έπαιξα τρία ή τέσσερα σετ προπόνησης, δεν έχασα ποτέ το σερβίς μου, και ξαφνικά ξεκινάω το δεύτερο γκέιμ του αγώνα και το χάνω. Μερικές φορές η ζωή είναι περίεργη».
Για τη νευρικότητα που έβγαλε στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, ο Τσιτσιπάς ανέφερε: «Τα νεύρα εμφανίζονται, ειδικά όταν παίζεις με κάποιον που δεν γνωρίζεις καλά. Είναι της γενιάς μου. Έχουμε παίξει μαζί στα juniors.
Τον θυμάμαι λίγο. Είδα τη μεγάλη του νίκη απέναντι στον Άλεξ Ντε Μινόρ νωρίτερα φέτος στο Ακαπούλκο, οπότε ήξερα ότι έχει κάτι. Δεν μπορείς να κερδίζεις τέτοιους παίκτες αν δεν έχεις κάτι. Υπήρχε μια μικρή αβεβαιότητα γιατί δεν ήξερα πώς θα προσεγγίσει το παιχνίδι του απέναντι στο δικό μου. Μερικές φορές, όταν δεν έχεις δει αρκετά έναν παίκτη στο τουρ, δεν ξέρεις ακριβώς τι του αρέσει να κάνει και πώς του αρέσει να το κάνει.
Μου άρεσε ο τρόπος που κράτησα την ψυχραιμία μου, ειδικά σε εκείνα τα δύο tie-breaks. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις δύο tie-breaks στη σειρά. Η ψυχραιμία μου εκεί ήταν εξαιρετική. Παρόλο που ήμουν 5-0 στο πρώτο, ήταν μεγάλο προβάδισμα. Θυμάμαι να νιώθω λίγο μπερδεμένος, πώς έγινε αυτό;
Αλλά συνέχισα να παίζω ανεξάρτητα από την κατάσταση. Χρειάστηκε πολλή ανθεκτικότητα για να τα τελειώσω και τα δύο. Έπρεπε να σερβίρω καλά γιατί ήξερα ότι αν δεν σέρβιρα καλά, θα άρχιζε να πιέζει με το forehand του λίγο περισσότερο, να το παίζει πιο ψηλά. Κατάφερα να σερβίρω καλά σε εκείνες τις συγκεκριμένες στιγμές. Και νιώθω ότι η αυτοπεποίθηση άρχισε να ανεβαίνει από εκείνο το σημείο και μετά. Δεν είναι εύκολο να παίρνεις τέτοιους αγώνες, ειδικά σε τόσο οριακές στιγμές», ανέφερε.
«I want to use the clay court season to clinch tough, good wins.»
Stefanos Tsitsipas has a clear vision on clay this year 🔎 #MMOPEN pic.twitter.com/3XhLgjmlzy
— Tennis Channel (@TennisChannel) April 23, 2026
Και πρόσθεσε: «Το σώμα μου είναι καλά, πέρυσι ένιωθα ότι δεν πήγαινα πουθενά. Έπαιζα εδώ κι εκεί, όχι πολύ σταθερά. Η αυτοπεποίθησή μου έπεσε πολύ. Φέτος είμαι υγιής. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το σώμα μου. Το μόνο που μου λείπει είναι μερικές νίκες που ελπίζω να πετύχω μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Χρειάζομαι νίκες. Πρέπει να αρχίσω να ξαναβρίσκω το παιχνίδι μου, εκεί που ήταν, ειδικά κατά τη διάρκεια της χωμάτινης περιόδου στο παρελθόν. Έχω κάνει πολύ καλά τουρνουά στο χώμα. Έχω επιτυχίες σε αυτή την επιφάνεια. Θέλω να προσπαθήσω να το ξαναδημιουργήσω αυτό, να δω τα πράγματα που όντως δουλεύουν για μένα και να προσπαθήσω να τα επαναλάβω».
«Παίρνω έναν αγώνα τη φορά. Κάθε αγώνας έχει διαφορετική παραλλαγή. Κάθε παίκτης έχει ένα λίγο διαφορετικό, μοναδικό στυλ. Όλοι κάπως παίζουν παρόμοια, αλλά μερικές φορές τα spin, τα flat χτυπήματα, όλη αυτή η ποικιλία σου δίνει διαφορετική αίσθηση όταν βρίσκεσαι στο γήπεδο.
Εντυπωσιάστηκα από το σερβίς του σήμερα. Ήταν πολύ σταθερός όταν έβρισκε τα σημεία του. Δεν λύγισε σε κανένα από τα γκέιμ που έπαιξα απέναντί του. Νιώθω ότι ήταν αρκετά σταθερός. Έχω έναν καλό αντίπαλο στον επόμενο γύρο. Θα προσπαθήσω να μείνω πιστός στις αρχές μου, στα πράγματα που κάνω πραγματικά καλά, να δουλέψω πάνω σε αυτά και να τα εφαρμόσω στην προπόνηση, και ελπίζω να λειτουργήσουν στο γήπεδο», κατέληξε ο Τσιτσιπάς.